Moscova ameninţă Lituania, după ce a interzis tranzitul mărfurilor către Kaliningrad: „Răspunsul va fi practic, nu diplomatic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Răspunsul Moscovei la decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad ”nu va fi exclusiv diplomatic, ci practic”, a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Reuters.

”Una dintre principalele întrebări a fost dacă răspunsul va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul este: nu”, a declarat Maria Zaharova, în cadrul conferinţei de presă săptămânale.

Ea a subliniat că ”răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”.

Zaharova nu a detaliat natura măsurilor practice pe care Rusia intenţionează să le ia împotriva Lituaniei.

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a declarat, marţi, în unei vizite în Kaliningrad, că Rusia va răspunde cu siguranţă la acţiunile ”ostile” ale Lituaniei, iar consecinţele vor avea ”un impact negativ grav asupra populaţiei Lituaniei”, relatează The Guardian.

Din 17 iunie a intrat în vigoare o interdicţie a UE privind oţelul şi minereul de fier provenite din Rusia, iar sistemul feroviar lituanian a anunţat că, în consecinţă, nu va mai permite transportarea acestor mărfuri pe şinele sale şi importul lor în Kaliningrad.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite