Moscova acuză Washingtonul de „distorsionare a realităţii“ în cazul Snowden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SEREMETIEVO MOSCOVA PREGATIRI PLECARE SNOWDEN TWITTER

Moscova a acuzat marţi Washingtonul de „distorsionare a realităţii", deoarece acesta a pus sub semn de întrebare summitul bilateral dintre preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin, după ce Rusia i-a acordat azil lui Snowden, relatează AFP.

„Administraţia americană pune sub semn de întrebare un contact bilateral de cel mai înailt nivel. Consider că este o distorsionare absolută a realităţii, o privire asupra lumii printr-o oglindă deformată", a declarat viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov.

Statele Unite s-au declarat „extrem de dezamagite" de decizia Moscovei, la 1 august, de a-i acorda azil lui Edward Snowden, care aproape o lună s-a aflat în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova.

Ca urmare a deciziei Rusiei, Statele Unite au anunţat că reflectează asupra menţinerii pe agendă a summitului ruso-american prevăzut la începutul lui septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a anunţat luni că autorităţile americane "continuă să evalueze utilitatea" acestei întrevederi bilaterale dintre Barack Obama şi Vladimir Putin, înainte de summitul G20, la Sankt Petersburg.

Washingtonul i-a cerut de mai multe ori Rusiei să-l extrădeze pe informaticianul şi fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, acuzat de spionaj.

Moscova "nu înţelege de ce Statele Unite amplifică scandalul lui Snowden", a declarat Riabkov, subliniind că rolul Rusiei în acest caz este "pur umanitar".

Rusia speră că Washingtonul va lua o decizie care "nu va aduce prejudicii relaţiilor" ruso-americane, a adăugat el.

Până în prezent, Rusia „nu a primit nici un semn din partea Washingtonului cu privire la luarea unei decizii asupra summitului de la Moscova", a afirmat Riabkov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite