Ministrul rus de Externe cere statelor din Vest să nu dea dovadă de „indecenţă” încurajând acţiunile protestatarilor

Ministrul rus de
Externe cere statelor din Vest să nu dea dovadă de „indecenţă” încurajând acţiunile protestatarilor

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. FOTO: Reuters

Conducerea de la Moscova cere statelor occidentale să nu încurajeze acţiunile protestatorilor din Ucraina, a declarat sâmbătă ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov în cadrul unui interviu acordat televiziunii publice, informează Itar-Tass.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lavrov a susţinut că este „foarte important să nu fie făcute apeluri din afara graniţelor” pentru ca opoziţia şi militanţii care operează în mod activ să nu fie încurajaţi de faptul că pot găsi sprijin pentru acţiunile lor în rândul comunităţii europene.

În cadrul unei discuţii cu secretarul de Stat american, John Kerry, ministrul rus a punctat faptul că este foarte importantă neimplicarea în evenimentele din Ucraina deoarece acest lucru poate duce la „tensionarea” situaţiei

Declaraţiile făcute de Lavrov au avut loc în cadrul unui interviu televizat la televiziunea de stat din Rusia, în momentul în care a fost întrebat de declaraţiile realizate de ambasadorul Statelor Unite de la Kiev.

Anterior, liderul diplomaţiei de la Moscova lansase mai multe critici la adresa lui Catherine Ashton şi asistentei secretarului de Stat american, Victoria Nuland, în momentul în care cele două au făcut o vizită protestatarilor din Piaţa Independenţei.  

Critica lui Lavrov a fost făcută şi pentru alţi lideri europeni care s-au pronunţat asupra evenimentelor din Ucraina, luând apărarea manifestanţilor pro-europeni.

„Membrii mai multor guverne europene s-au grăbit să meargă în Piaţa Independenţei, fără nicio invitaţie, şi au luat parte la demonstraţiile anti-guvern într-o ţară în care aceştia au legături diplomatice. Acest lucru este indecent”, a declarat Lavrov, citat de Press TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: