Mini buggy-urile ucrainene înving marile tancuri ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mini buggy FOTO Twitter
Mini buggy FOTO Twitter

Vladimir Sadîk, un antreprenor din regiunea Cernăuţi, a decis să producă în masă buggy-uri all-terrain. Maşinile sunt asamblate pentru armata ucraineană din orice bucată de metal care se află la îndemână şi se găseşte a fi utilă.

Primul buggy a fost construit înainte de război pentru distracţie, dar s-a dovedit că un astfel de vehicul este mai potrivit şi necesar în această perioadă pentru forţele armate ale Ucrainei. Maşinile sunt simple în designul construcţiei, astfel încât să poată fi reparate în teren. Ele se bazează pe un cadru metalic, iar interiorul este foarte spartan.

Maşinăria cântăreşte doar 600 de kg şi este pusă în mişcare de un motor VAZ nepretenţios cu patru cilindri, montat pe puntea din spate. Garda la sol îi este una destul de proeminentă.

Vehiculele pot fi folosite, de exemplu, pentru a transfera mai repede lunetişti în diverse poziţii sau pentru a transporta muniţii, provizii sau medicamente. Se prevede şi montarea unor tărgi pentru a putea duce şi răniţii.

buggy-uri all-terrain

Forţele speciale ucrainene vânează tancuri şi aeronave ruseşti cu buggy-uri şi pick-up-uri modificate şi dotate cu sisteme de rachete ghidate anti-tanc Stugna-P ATGM sau sisteme de rachete sol-aer Mistral.

Buggy-urile cu sistem de rachete ghidate anti-tanc Stugna-P ATGM sunt extrem de rapide şi mobile, permiţându-le ucrainenilor să se strecoare pe cărări şi drumuri înguste şi să vâneze tancurile ruseşti din cele mai neobişnuite locaţii. Din imagini, se pare că forţele speciale ucrainene folososesc buggy-uri Polaris RZR, Poalris Rangers sau Polaris MRZR Alpha, cu un afet special pentru sistemul Stugna-P ATGM.

Stugna-P, poreclit „Skif”, este un sistem de rachete ghidate anti-tanc produs în Ucraina ce poate „sparge” şi blindajul celor mai moderne vehicule blindate. Foloseşte rachete de calibrul 130 mm sau 152 mm, cu o rază de acţiune de până la 5 kilometri. „Ansamblul” letal nu costă mai mult de 35.000 de euro, în timp ce preţul unui tanc rusesc oscilează în jurul valorii de 2 milioane de euro, în funcţie de tip şi versiune, conform sofrep.com.

Armata rusă a pierdut peste 1.000 de tacuri şi 2.600 de vehicule blindate în Ucraina, din 24 februarie până în prezent. O parte dintre acestea au fost vânate de forţele speciale ucrainene cu buggy-uri şi pick-up-uri dotate cu rachete Stugna-P şi Mistral. 

Te-ar putea interesa şi:

 

Inventivitatea armatei ucrainene răstoarnă regula raportului numeric al forţelor. Autoutilitare Fiat transformate în arme antiaeriene formidabile

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite