Mesajul găsit de ruşi într-o capsulă deschisă după 50 de ani: „Să fie întotdeauna pace, să aveţi prieteni în toată lumea”

Mesajul găsit de ruşi într-o capsulă deschisă după 50 de ani: „Să fie întotdeauna pace, să aveţi prieteni în toată lumea”

Rusia a sărbătorit aniversarea a 100 de ani a Tinerilor Pionieri FOTO Profimedia

Elevii din Siberia au deschis o capsulă a timpului veche de 50 de ani, care conţine un mesaj de pace şi prietenie internaţională scris de colegii lor sovietici în anul 1972. Mesajul de speranţă al foştilor elevi sovietici vine într-un moment în care Rusia se confruntă cu o izolare economică şi politică fără precedent în urma invadării Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Sovietice, membrii organizaţiei de tineret din oraşul Novosibirsk au sigilat o capsulă a timpului în zidurile şcolii lor în mai 1972.
 
Capsula timpului a fost deschisă în cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna trecută.
 
Într-o scrisoare din interiorul capsulei, elevii din anul 1972 se laudă cu realizările URSS-ului din domeniul ingineriei şi le urează descendenţilor „pace şi cooperare internaţională”, scrie Digi24.
 
Viaţa este atât de frumoasă şi uimitoare şi trebuie să o faceţi şi mai minunată, aşa că nu pierdeţi timpul... Trăiţi-vă viaţa în acelaşi mod în care soarele străluceşte deasupra tuturor, astfel încât gândurile şi faptele voastre să încălzească şi încânte pe toată lumea”, se arată în mesaj.
 
Fie să aveţi prieteni în toată lumea. Să fie întotdeauna pace!
 
 
În cadrul evenimentului autorii care sunt acum în vârstă au citit ei înşişi mesajul pe scenă, potrivit presei locale.
 
Rusia a sărbătorit joi aniversarea a 100 de ani a Tinerilor Pionieri – organizaţia de tineret sovietică ai cărei membri aveau vârste cuprinse între 9 şi 15 ani – cu evenimente inclusiv parade şi discursuri ţinute în şcoli.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările