Măsuri sporite de securitate în complexul olimpic Soci, cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă

Măsuri sporite de
securitate în complexul olimpic Soci, cu o lună înainte de începerea Jocurilor
Olimpice de iarnă

Măsuri de securitate sporite la intrarea în complexul olimpic din Soci. FOTO: Reuters

Jocurile Olimpice de la Soci vor începe peste o lună, dar acest lucru nu a împiedicat ca autorităţile ruse să dispună trimiterea forţelor de securitate care să asigure siguranţa necesară în localitatea olimpică, informează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă de marţi, accesul în Soci a fost restricţionat, fiind permisă trecerea numai a autovehiculelor cu numere de înmatriculare în Soci, cele ale serviciilor de urgenţă sau cele care aparţin serviciilor de informaţii.

Accesul pe cale aeriană şi maritimă va fi, de asemenea, limitat, iar toată lumea care va tranzita zona din apropierea localităţii olimpice va trece prin controale de securitate şi verificări ale identităţii.

Măsurile vin ca urmare a celor două atentate care au avut loc la sfârşitul lunii decembrie în Volgograd, preşedintele Rusiei afirmând că vrea să fie sigur că întrecerile sportive vor avea loc fără incidente.  

Matthew Clements, editor al IHS Jane`s Intelligence Review şi expert în spaţiul rus a declarat că zona complexului olimpic şi toată infrastructura, un exemplu fiind noua nod feroviar realizată pentru a exista legătură între Marea Neagră şi zona munţilor, va fi bine protejată.

„Nivelul extraordinar de ridicat al securităţii aplicate înseamnă că va fi foarte dificil pentru militanţi să realizeze cu atac (n.r. – încununat cu succes), în una din aceste zone”, a declarat Clements.

Editorul a specificat şi faptul că posibile atacuri ar putea avea loc în zone din apropierea Sociului, demersuri care pot avea mult mai facil.

Impactul psihologic al unui posibil atac este luat în considerare, ceea ce ar umbri desfăşurarea Jocurilor Olimpice din 2014.

Potrivit CNN, autorităţile ruse vor să mobilizeze 25.000 din poliţie pentru Jocurile Olimpice, pe lângă cei 8.000 de oameni din forţele de securitate.

O altă părere privind măsurile de securitate timpurii luate de Ministrul de Interne este cea a lui Dmitri Trenin, director al Centrului Carnegie din Moscova. Acesta este convins că „Soci este zona cea mai bine protejată din întreaga Rusie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: