Marina rusă testează rachete de croazieră în Marea Neagră VIDEO

Marina rusă testează rachete de croazieră în Marea Neagră VIDEO

Rachetă de croazieră

Navele aparţinând Flotei ruse la Marea Neagră au efectuat, sâmbătă, tiruri cu rachete de croazieră ca parte a exerciţiilor tactice din Marea Neagră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemele de protecţie costieră Utes (Stâncă) au tras două rachete de croazieră în timpul exerciţiilor militare din Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei Mării Negre, Viatceslav Trukacev.
 
Potrivit acestuia, navele Flotei rus a Mîrii Negre au efectuat manevre pentru crearea unei apărări antiaeriene. Operând în cadrul unui grup naval, vedetele lansatoarele de rachete Ivanoveţ R-60 şi R-239 au detectat o ţintă, au ochit-o şi au tras focuri contra unei rachete de croazieră.
 
Distrugătoarrele Murmomeţ şi Aleksndroveţ au efectuat manevre similare.
 
"Pentru a asigura acest episod al exerciţiilor au fost folosite 20 de nave de luptă şi de întreţinere, avioane de luptă multifuncţionale Su-30SM, bombardiere Su-24M, avioane An-26, aeronave Be-12, elicoptere Ka-27 şi "un grup de drone Forpost", a explicat purtătorul de cuvânt.
 
Sistemele Utios sunt capabile să distrugă ţintele la o distanţă de 300 de kilometri. Racheta de croazieră P-35 se deplasează cu o viteză de peste 2.000 km / h şi este echipată cu un ogiv de 560 kilograme de exploziv.
 
 
 
citeste totul despre: