Lux pe spinarea credincioşilor: Patriarhul Kirill, acuzat că zboară cu un avion privat folosit de amanta unui bancher rus. Cât ar costa aeronava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kirill a mai fost acuzat că este un iubitor al luxului.  FOTO EPA-EFE
Patriarhul Kirill a mai fost acuzat că este un iubitor al luxului.  FOTO EPA-EFE

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, dar şi mai mulţi oficiali ai Kremlinului se numără printre cei care au folosit un avion privat în valoare de 43 de milioane de dolari aparţinând unei companii care lucrează în strânsă colaborare cu statul rus.

Aparatul, marca Gulfstream G450, a fost folosit de Patriarhul Kirill în 2017, dar şi de trei foşti sau actuali oficiali de la Kremlin în ultimii trei ani, scrie The Bell.

Reporterii publicaţiei au studiat istoricul de zbor al avionului privat Gulfstream G450, care din 2013 până în 2016 a aparţinut companiei Helter Management Ltd offshore (Isle of Man), care făcea parte din grupul firmelor care controlau VTB Bank.

La sfârşitul anului 2016, aeronava a fost înregistrată din Maine în San Marino sub numărul T7-ZZZ, sub care zboară acum. Ulterior, serviciul european Eurocontrol a indicat operatorul Skyline Aviation din San Marino, devenită proprietar al aeronavei.

În trecut, Patriarhul Kirill a mai fost acuzat că este un iubitor al luxului. El ar fi deţinut un iaht, un ceas de lux de 30.000 USD şi o proprietate în centrul Moscovei.

Dezvăluirile despre avionul privat de lux au fost făcute anterior de Aleksei Navalnîi, cea mai cunoscută figură din rândul opozanţilor regimului de la Kremlin.

Navalnîi susţine că iubita directorului general al băncii de stat VTB, Nailia Asker-Zade, şi soţia prim-ministrului Dmitri Medvedev au zburat şi ele cu acest avion privat aflat în proprietatea unei companii off-shore având legături cu VTB. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite