Luptătorii de la Azovstal, interogaţi şi transferaţi într-o colonie penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Luptătorii ucraineni din Mariupol care s-au predat începând de luni urmează să fie interogaţi de Comitetul de Anchetă din Rusia, scrie presa rusă.

Conform agenţiei de presă TASS, afiliată Kremlinului, Comitetul de Anchetă intenţionează să lanseze investigaţii pentru „crime comise de regimul ucrainean împotriva civililor din Donbas”.

Practic, această acuzaţie este în acord cu declaraţiile lui Vladimir Putin şi cu relatările propagandiştilor Kremlinului, care susţin că autorităţile de la Kiev s-ar fi dedat unor acte de genocid în Donbas. Acuzaţia este respinsă vehement de statul ucrainean.

Potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda, luptătorii din Mariupol care s-au predat după mai multe săpămâni de rezistenţă în oţelăria Azovstal vor fi transferaţi într-o colonie penală din Rusia.

Kievul aşteaptă un schimb de prizonieri, dar este puţin probabil ca Moscova să dea curs unui astfel de demers.

Ministerul rus al Apărării susţine că 959 de luptători s-au predat începând de luni la oţelăria Azovstal şi s-au declarat prizonieri de război. Nouăzeci dintre ei sunt răniţi, unii fiind în stare gravă. Însă Ministerul rus al Apărării nu oferă nicio informaţie despre despre soarta acestor prizonieri.

Aceşti luptători au devenit un simbol al rezistenţei ucrainene în faţa agresiunii militare ruse, care a fost lansată la 24 februarie sub fel şi fel de pretexte inventate şi formulări eronate, precum „operaţiune militară specială”, menite să atragă sprijin mai ales pe plan intern.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite