Legăturile misterioase ale fostei soţii a lui Putin cu o clădire istorică din Moscova închiriată cu milioane de dolari anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou exemplu de îmbogăţire prin scheme ilicite iese la suprafaţă în cazul familiei lui Vladimir Putin. Potrivit unor documente şi surse citate de Reuters, fosta soţie a actualului preşedinte rus se află printre fondatorii şi susţinătorii unei fundaţii care deţine o proprietate istorică ce aduce anual venituri de milioane de dolari de la chiriaşi.

Centrul pentru Dezvoltarea Comunicării Interpersonale (CDIC), infiinţat în 2002 cu ajutorul fostei soţii a preşedintelui rus Vladimir Putin, deţine o clădire ce asigură anual venituri de milioane de dolari din partea chiriaşilor. Banii sunt viraţi către o companie deţinută de o persoană care are numele de fată al Liudmilei Putina. Mai mult, această clădire a fost renovată cu implicarea Kremlinului.

Este vorba de casa Volkonski, o clădire din perioada ţaristă ce i-a aparţinut bunicului lui Lev Tolstoi, relatează agenţia de presă Reuters, citată de news.ro.

Potrivit surselor şi documentelor obţinute de Reuters, chiriaşii, între care două bănci, îşi plătesc obligaţiile către o companie numită Meridian şi care este deţinută în proporţie de 99% de Intererversis. Actele arată că firma Intererservis este deţinută în totalitate, din 2014, de către o persoană pe nume Liudmila Alexandrovna Şkrebneva - acesta fiind şi numele de fată al Liudmilei Putina.

Jurnaliştii Reuters nu au găsit documente care să confirme faptul că Şkrebneva din acste este de fapt fosta soţie a lui Vladimir Putin. Dar există şi alte legături ce demonstrează că fosta primă-doamnă deţine compania Intererversis.

De exemplu, o fostă directoare generală a companiei Intererversis este Olga Alexandrovna Ţomaieva, despre care presa rusă scrie că este sora Liudmilei Putina.

De asemenea, 1% din acţiunile companiei Meridian sunt deţinute de Tatiana Şestakova, soţia lui Vasili Şestakov - un vechi prieten şi partener de judo al preşedintelui Rusiei.

Şestakova a contribuit şi ea la înfiinţarea CDIC.

Renovarea clădirii istorice a fost efectuată de către Departamentul de Proprietate al Kremlinului, prin intermediul Fundaţiei Konstantinovski, care a apărut la scurt timp de la venirea la putere a lui Putin.

image

Casa Volkonski FOTO moschange.ru

O sursă implicată în renovarea casei Volkonski spune că Liudmila Putina vizita adeseori şantierul pentru a inspecta evoluţia lucrărilor.

În 2015, Meridian raporta venituri de 3,89 milioane de dolari, dar nu indica unde se îndreaptă aceste sume uriaşe obţinute din închirierea casei Volkonski.

Casa Volkonski a aparţinut bunicului lui Lev Tolstoi şi ulterior Ministerului de Externe.

În 2005, această clădire istorică a ajuns în proprietatea Centrului pentru Dezvoltarea Limbei Ruse, redenumit ulterior în Centrul pentru Dezvoltarea Comunicării Interpersonale.

CDIC a fost administrat o perioadă lungă de Liudmila Putina. Într-un interviu oferit acum 11 ani, fosta soţie a preşedintelui rus a folosit pronumele „noi“ referindu-se la acest centru. Potrivit unor surse ale „Rossiskaia Gazeta“, Liudmila Putina susţine în continuare un premiu literar şi departamentul de editare al CDIC.

Liudmila şi Vladimir Putin au divorţat în 2013, după 30 ani de căsătorie. Ei au două fiice împreună. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite