Liderul cecen Ramzan Kadîrov, despre medicii care se plâng de lipsuri: „Trebuie daţi afară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadîrov FOTO RT
Ramzan Kadîrov FOTO RT

Ramzan Kadîrov, omul care conduce cu o mână de fier Cecenia cu acceptul lui Vladimir Putin, a cerut concedierea angajaţilor unui spital care s-au plâns de lipsa mijloacelor de protecţie anti-coronavirus, numindu-i „provocatori”.

Potrivit AFP, care citează presa rusă, reacţia lui Kadîrov a plecat de la un miting care a avut loc spontan săptămâna trecută la Gudermes, un oraş situat la peste 30 de kilometri est de Groznîi, capitala Ceceniei.

Anunţat că va trebui să primească pacienţi de covid-19, pesonalul medical al spitalului a denunţat lipsa de măşti şi de combinezoane de protecţie. Revendicările lor au circulat pe reţelele de socializare.

„Provocatorii trebuie daţi afară. Avem de toate: materiale, costume, măşti, oxigen, medicamente”, a declarat Ramzan Kadîrov într-o reuniune guvernamentală, citat de agenţia de presă TASS.

„Avem cel puţin 30.000 - 40.000 de combinezoane de protecţie şi achiziţionăm milioane de măşti”, a adăugat el.

Unii dintre reclamanţi şi-au prezentat apoi scuze, iar conducerea instituţiei a susţinut că este vorba de o omisiune a sa, întrucât nu a informat angajaţii în legătură că echipamentele menţionate de Kadîrov.

Imprevizibil, cunoscut pentru luările sale de poziţie radicale şi bănuit de critici că a comandat asasinarea unor detractori, Ramzan Kadîrov conduce Cecenia cu o mână de fier, notează AFP.

Liderul cecen este acuzat că a impus izolarea cu ajutorul fricii, proclamând public că aceia care nu se izolează ar trebui „omorâţi” şi comparându-i pe cecenii care îi contaminează pe alţii cu nişte „terorişti”.

Rusia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, confirmând până acum 290.678 de cazuri, dintre care 2.722 fatale. În opinia opozanţilor Kremlinului, acest bilanţ este subestimat, mai ales în ceea ce priveşte decesele. Mai multe publicaţii au atras atenţia că autorităţile ruse au acţionat în mod autoritar, cerând diminuarea datelor oficiale cu privire la bolnavi şi decedaţi de covid-19. Săptămâna trecută, Departamentul pentru Sănătate din Moscova a recunoscut că bilanţul său în cazul morţilor de covid-19 nu-i include pe cei care decedează de alte boli în fază terminală, aşa cum se întâmplă în toate celelalte ţări.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite