Lavrov: Oficialii americani se joacă cu focul atunci când vorbesc de o soluţie militară în criza nord-coreeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia a criticat poziţia agresivă a SUA în criza nord-coreeană ca lipsită de viziune/ Foto: EPA
Rusia a criticat poziţia agresivă a SUA în criza nord-coreeană ca lipsită de viziune/ Foto: EPA

Şeful diplomaţiei ruse, Sergey Lavrov, a afirmat că Moscova va face tot ceea ce este posibil pentru ca această criză să fie rezolvată exclusiv pe cale paşnică, diplomatică.

Moscova consideră că ultimele declaraţii venite din partea oficialilor din Washington în favoarea unei soluţii militare în criza nord-coreeană reprezintă o eroare gravă şi că aceştia „se joacă cu focul” făcând asemenea declaraţii, a apreciat vineri ministrul de Externe al Rusiei, Sergey Lavrov.

„Dacă cineva îşi doreşte să folosească forţa pentru a rade de pe suprafaţa pământului Coreea de Nord, precum lasă de înţeles ultimele declaraţii ale delegaţiei la ONU a Statelor Unite (a cărei discurs a fost de-a dreptul barbar), consider că este o eroare serioasă şi, în plus, arată că oficialii americani se joacă cu focul. În ceea ce ne priveşte, vom face tot ceea ce este posibil pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi că această criză se va rezolva exclusiv prin mijloace paşnice, diplomatice”, a afirmat oficialul rus citat de Tass.

Şi adjunctul lui Sergey Lavrov, Igor Morgulov, a transmis un mesaj similar la Seul, în cadrul unei conferinţe dedicate problemelor din Asia.

„În ceea ce priveşte criza din Peninsula Coreeană, există posibilitatea ca aceasta să urmeze un scenariu cu adevărat apocaliptic, şi Rusia nu poate ignora acest fapt”, a afirmat Morgulov.

„Sperăm că pragmatismul şi instinctul de conservare vor avea câştig de cauză printre partenerii noştri pentru a exclude un asemenea scenariu”, a completat oficialul rus, ce a subliniat că Moscova a transmis Phenianului „în repetate rânduri că statutul de putere nucleară al Coreei de Nord este inacceptabil pentru Rusia”.

Oficialul rus a adăugat că strategia adoptată de către Statele Unite de a exercita presiune asupra Phenianului este lipsită de perspective şi că în acest moment nu există o altă alternativă la dialogul diplomatic.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite