Lavrov: Eforturile Statelor Unite de a transforma Rusia într-un stat vasal sunt  destinate să eşueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergey Lavrov/ Foto: EPA
Sergey Lavrov/ Foto: EPA

Încercările Statelor Unite de a izola Rusia pe scena globală şi de a o transforma într-un stat aflat sub tutelajul său nu au şanse de izbândă, a afirmat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Tass.

„Campania Washingtonului împotriva Rusiei este deja arhicunoscută, însă mai nou a asumat un scop fără precedent”, a afirmat Lavrov. „Scopul acesteia este de a încerca din nou să transforme Rusia într-o ţară aflată sub controlul Vestului. Asemenea încercări sunt destinate să eşueze. Izolarea Rusiei, presiunile la care suntem supuşi pentru a ne schimba principiile, şi rezolvarea problemelor lor interne pe spinarea Rusiei nu vor avea şanse de reuşită”, a completat acesta.

Şeful diplomaţiei Rusiei a afirmat că Occidentul, „îngrijorat de pierderea influenţei sale, este disperat să-şi menţină hegemonia şi să îngreuneze procesul obiectiv al evoluţiei către o ordine internaţională multi-polară, şi să îngreuneze dezvoltarea unor noi poli de influenţă globalp, inclusiv în cazul Rusiei”.

Ministrul de Externe rus, aflat la un dineu împreună cu corpul diplomatic, a subliniat faptul că Rusia a avut de depăşit de-a lungul istoriei sale ameninţări externe serioase, „ce au fost depăşite cu succes şi cu rolul activ al corpului diplomatic”. „Aceste lucruri nu se vor schimba”, a promis Lavrov la sfârşitul declaraţiilor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite