„La Stampa”: Putin, operat de urgenţă la Moscova? Kremlinul a pregătit clipuri video preînregistrate care să-i acopere absenţa pentru zece zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ar fi fost operat de urgenţă într-un spital din Moscova. Informaţia a fost făcută publică de jurnaliştii de la prestigioasa publicaţie italiană La Stampa, care citează surse din serviciile secrete ruse.

Potrivit lor, Putin ar fi fost transportat de urgenţă la un spital din capitala rusă, unde ar fi fost operat din cauza unor complicaţii provocate de cancer.

Chirurgii ar fi fost selectaţi de serviciile secrete ruse după ce au trecut mai multe verificări.

La Stampa mai scrie că la Kremlin ar fi fost pregătite mai multe sosii ale lui Putin, şi videoclipuri pre-înregistrate care ar trebui să-i acopere absenţa timp de zece zile liderului rus.

În ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri precum că liderul de la Kremlin ar fi grav bolnav de cancer şi Parkinson, după ce acesta a arătat slăbit şi tremurând în mai multe apariţii publice.

De la lansarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, starea de sănătate a lui Vladimir Putin, care ar urma să împlinească 70 de ani la toamnă, a devenit un subiect de speculaţii frenetice - speculaţii pe care purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a minimalizat cu obişnuitul răspuns precum că liderul rus se simte „excelent”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite