Kremlinul a transmis că diplomatul rus care s-a declarat ruşinat de războiul din Ucraina „nu mai este cu noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat marţi că diplomatul rus care şi-a dat demisia din ministerul de Externe făcând declaraţii dure cu privire la războiul dezlănţuit în Ucraina „nu mai este cu noi”, informează TASS.

TASS, principala agenţie de presă rusă, notează că Boris Bondarev, consilier în cadrul misiunii ruse la biroul ONU de la Geneva, a fost de fapt „demis” din pricina afirmaţiilor sale privind „operaţiunea militară specială”. 

Întrebat fiind despre acuzaţiile lansate de Bondarev, Dmitri Peskov a afirmat că acesta „nu mai este cu noi, este împotriva noastră”. 

„El are o poziţie din care condamnă acţiunile conducerii ruse, iar acestea sunt susţinute de aproape întreaga populaţie din Rusia”, a mai spus el. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a mai dorit să răspundă la întrebările despre acest subiect, solicitându-le jurnaliştilor să le comunice ministerului de Externe. 

Care a fost motivul pentru care Bondarev a decis să demisioneze 

Boris Bondarev, diplomat rus cu peste 20 de ani de experienţă, a anunţat luni că demisionează din Misiunea permanentă a Rusiei de la ONU şi din alte organizaţii internaţionale de la Geneva, făcând declaraţii dure despre războiul din Ucraina. 

„În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de ruşine de ţara mea ca în data de 24 februarie a acestui an”, a scris Bondarev într-o postare publicată pe LinkedIn, platformă interzisă în Rusia încă din 2016. 

„Cei care au conceput acest război vor doar un lucru - să rămână la putere, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile în tonaj şi costuri cu întreaga Flotă Rusă”, a mai adăugat diplomatul. 

„Ministerul Relaţiilor Externe nu este implicat astăzi în diplomaţie. El răspândeşte minciuni, incită la ură şi război. Diplomaţii servesc interesele private ale unui cerc restrâns de persoane care n-au nimic de-a face cu nevoile reale ale societăţii ruse”, a mai spus el. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite