Kremlinul va riposta în cazul retragerii SUA din Tratatul INF, avertizează din nou Putin

Kremlinul va riposta în cazul retragerii SUA din Tratatul INF, avertizează din nou Putin

FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin a avertizat din nou, luni, că Kremlinul va riposta în cazul unei retrageri a Statelor Unite din Tratatul INF care interzice rachetele nucleare cu rază interediară semnat în 1987 de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele rus a trecut în revistă eventuale măsuri de retorisiune împreună cu Statul său Major şi şi-a reiterat oferta unui dialog cu Washingtonul în acest dosar, scriu agenţiile ruse de presă.

Donald Trump a anunţat la 20 octombrie că intenţionează să se retragă din acest tratat, acuzând Rusia că nu-l respectă, ceea ce Moscova dezminte.

NATO şi-a exprimat îngrijorarea faţă de dezvoltarea de către Rusia a unei rachete de croazieră cu rază de acţiune intermediară - SSC-8 -, care reprezintă, potrivit secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg un ”risc grav la adresa stabilităţii strategice”.

Potrivit NATO, SSC-8 sau Novator 9M729 este capabilă să lovească o ţintă la o distanţă cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri, o rază de acţiune interzisă de Tratatul INF.

Europenii încearcă să convingă Moscova să se conformeze tratatului şi să evite astfel ca Washingtonul să se retragă din pact, deoarece ei se tem că această retragere ar putea să conducă la o nouă cursă a înarmării nucleare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările