Kremlinul îi răspunde lui Trump că „nu participă la twitto-diplomaţie“ şi susţine „abordări serioase“

Kremlinul îi răspunde lui Trump că „nu participă la twitto-diplomaţie“ şi susţine „abordări serioase“

Purtătrulr de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov Foto EPA

Kremlinul a dat miercuri asigurări că ”nu participă la twitto-diplomaţie” şi că susţine ”abordări serioase” după o serie de tweet-uri ale lui Donald Trump cu privire la Rusia, somată ”să se pregătească” de atacuri americane în Siria, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Noi nu participăm la twitto-diplomaţie. Noi suntem adepţii abordărilor serioase”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse, care i-au cerut să comenteze ultimele mesaje ale preşedintelui american.

Trump a ameninţat miercuri pe Twitter că rachete ”vor veni” ca răspuns faţă de un presupus atac chimic în Siria.

”Pregăteşte-te Rusia, pentru că (rachetele) vor veni, frumos, noi şi «inteligente!»”, a ameninţat şeful statului american pe reţeaua de socializare.

”Noi susţinem abordările serioase şi credem în continuare că este important să nu se facă paşi care să destabilizeze şi mai mult o situaţie deja fragilă”, a declarat pentru televiziuni Peskov, potrivit The Associated Press.

Peskov a reiterat că acuzaţiile cu privire la faptul că regimul lui Bashar al-Assad se află în spatele presupusului atac chimic de la Duma au fost ”fabricate” şi ”şi nu pot fi folosite ca un pretext în vederea unor acţiuni violente”.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a răspuns anterior lui Trump într-un mesaj postat pe Facebook.

Rachetele cu care ameninţă Trump vor distuge ”toate probele” cu privire la atac, a apreciat ea.

”Rachetele trebuie să zboare către terorişti, şi nu către un guvern legitim care luptă împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său de mai mulţi ani”, a scris Zaharova.
citeste totul despre: