Kremlinul a alocat anul acesta peste o jumătate de miliard de euro presei de propagandă prorusă

Kremlinul a alocat anul acesta peste o jumătate de miliard de euro presei de propagandă prorusă

Liderul de la Kremlin pompeaza bani in presa de propaganda

Administraţia de la Kremlin a alocat fonduri de 643 de milioane de euro, anul acesta, pentru susţinerea instituţiilor media proruse, informează publicaţia EUObserver.

Informaţia a fost dezvăluită de preşedintele Vladimir Putin la un seminar al Frontului Poporului Întregii Rusii, un institut de studii loial Kremlinului.
 
"Fondurile destinate susţinerii presei în anul 2014 se ridică la 36 de miliarde de ruble (643 de milioane de euro)", a spus Putin, citat de agenţia Tass.
 
"Din câte ştiu, fondurile destinate susţinerii presei anul acesta sunt la acelaşi nivel. Sunt fonduri consistente. Trebuie să fie foarte clar cum sunt cheltuiţi aceşti bani. Aceste activităţi trebuie să fie cât mai transparente", a subliniat preşedintele Rusiei.
 
Uniunea Europeană şi Statele Unite au atras atenţia de mult timp că Rusia a iniţiat o "campanie pentru dezinformare" în contextul conflictului din estul Ucrainei.
 
Principala instituţie media a Kremlinului, Russia Today, are 2.000 de angajaţi şi filiale în 16 ţări, având fluxuri în limbile rusă, engleză, franceză, germană şi spaniolă, la care se adaugă agenţia Sputnik.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: