Jurnaliştii ruşi au scos la iveală noi indicii despre faptul că Vladimir Putin ar suferi de cancer. De când ar fi bolnav liderul de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Preşedintele rus a fost „însoţit” de un medic specializat în cancer tiroidian în nu mai puţin de 35 de călătorii, a descoperit o investigaţie jurnalistică a unui portal rus independent citat de Daily Mail.

Preşedintele rus Vladimir Putin este acompaniat de mai mulţi medici în călătoriile sale, mai ales în staţiunea sa favorită Soci de la Marea Neagră,  relatează Proekt Media care a prezentat informaţia drept „secretul Kremlinului”.

Medicul otolaringolog Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, specializat în cancer tiroidian, l-a însoţit de asemenea „în mod constant”.

„Putin s-a arătat public interesat de cancerul tiroidian” în iulie 2020 când s-a întâlnit cu Ivan Dedov, preşedintele Centrului Naţional de Cercetare Medicală în Endocrinologie, şeful uneia dintre fiicele sale, care este geneticiană.

Dedov i-a explicat că acest tip de cancer are o prevalenţă mare şi i-a vorbit despre un medicament pe bază de hormoni sintetici ce combate metastazele după intervenţia chirurgicală de îndepărtare a nodulilor.

„Există într-adevăr conversaţii cu privire la problemele de sănătate ale preşedintelui în cercurile medicale. Acestea s-au amplificat în toamna anului trecut, când Putin a început să aibă un comportament ciudat”, se arată în investigaţia jurnalistică.

A fost o perioadă în care Vladimir Putin tocmai ieşise din izolarea impusă de pandemie şi mergea în mijlocul mulţimilor de oameni la evenimente sportive.

La scurt timp, Putin şi-a surprins anturajul anunţând brusc că trebuie să intre din nou în izolare, întrucât „sunt prea mulţi oameni în jurul său infectaţi cu coronavirus”.

Secretara sa de presă a fost iniţial derutată, grăbindu-se să clarifice faptul că de fapt preşedintele vorbea la figurat”.

Totuşi, de a doua zi, Putin chiar s-a izolat, a participat la alegerile pentru parlament din biroul său şi n-a mai apărut public toată luna septembrie.

„Dacă în acea perioadă preşedintele a fost supus vreunei manevre medicale este un fapt necunoscut, însă după aceea a început să comunice cu oamenii de la distanţe mari - de la capătul unor mese uriaşe”, a scris publicaţia blocată în Rusia.

„Preşedintele era acompaniat regulat de o echipă de cinci doctori”, după ce problemele sale medicale s-au agravat în 2016 şi 2017.

La acea dată se afla sub supravegherea lui Dmitri Verbovoi, specializat în boli acute, răni şi intoxicaţii dar era tratat şi de un ortoped specializat în traumatisme. În echipa de doctori se mai regăseau un chirurg otolaringolog, Alecsei Şceglov şi un medic în boli infecţioase,

În noiembrie 2016, 12 doctori au ajuns la un sanatoriu unde ar fi fost tratat Putin mai întâi cei cinci doctori personali şi apoi un grup de neurochirurgi de la Spitalul Clinic Central, condus de Oleg Mişkin. Alături de ei se aflau doctori de reanimare, o asistentă-şef şi un specialist în reabilitare.

„În mod evident tratamentul a decurs bine - pe 1 decembrie, Putin se adresa deja adunării federale”,iar un an mai târziu Mişkin primea medalia de doctor de onoare al Rusiei.

Chirurgul Alecsei Şceglov a fost cel care l-a vizitat cel mai frecvent pe Putin, în nu mai puţin de 59 de călătorii care au totalizat 282 de zile, se arată în raportul jurnalistic care nu specifică perioada de timp în care au avut loc toate aceste vizite.

Chirurgul oncolog Selivanov este al treilea pe lista doctorilor care l-au vizitat frecvent pe Putin.

După invazia rusă a Ucrainei au apărut mai multe speculaţii că Putin ar suferi de cancer în fază terminală şi de aceea s-ar grăbi să rezolve probleme geopolitice urgente.

O boală gravă de care ar suferi preşedintele rus şi care a fi tratată cu steroizi a fost pusă la originea deciziei de a invada Ucraina şi a crizelor de furie care i-ar întuneca raţiunea.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite