Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, găsită vinovată pentru defăimarea armatei ruse: „Este absurd!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Fosta jurnalistă de televiziune rusă Marina Ovsiannikova a fost găsită vinovată, joi, de discreditarea forţelor armate ruse prin postările sale pe reţelele sociale care condamnau acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

”Dovezile confirmă vinovăţia Ovsiannikovei. Nu există niciun motiv să ne îndoim de autenticitatea sa”, a declarat judecătorul după o scurtă audiere.

Fosta jurnalistă a descris procedura ca fiind ”absurdă”.

Fosta angajată a televiziunii de stat ruse, Marina Ovsiannikova, a apărut joi într-o audiere în instanţă la Moscova în urma unui alt protest faţă de războiul din Ucraina, relatează CNN.

La începutul lunii iulie, Ovsiannikova a publicat materiale online cu ea în timp ce organiza un protest faţă de război pe un terasament vis-a-vis de Kremlin.

În videoclipul şi fotografia pe care le-a distribuit pe canalul ei de Telegram, femeia ţinea un afiş pe care scria: ”Putin este un criminal, soldaţii lui sunt fascişti. 352 de copii au murit. Câţi copii mai trebuie să moară înainte să te opreşti?”

La picioarele ei erau aşezate două păpuşi şi o jucărie de pluş pătată cu ceea ce pare a fi vopsea roşie.

Ovsiannikova a fost reţinută pentru scurt timp la Moscova pe 17 iulie, a declarat avocatul ei, Dmitri Zakhvatov, pentru CNN.

Potrivit avocatului, Ovsiannikova a fost reţinută de poliţie pentru ”acţiuni menite să discrediteze armata rusă” în declaraţia pe care a înregistrat-o.

Marina Ovsiannikova, o fostă jurnalistă a televiziunii ruse de stat ”Channel One”, a ajuns în atenţia internaţională în luna martie după ce a afişat o pancartă pe care scria ”Opriţi Războiul”, în timpul unei emisiuni de ştiri de noapte difuzate în direct.

Jurnalista a declarat la câteva zile după protest că este ”imposibil să taci” şi că vrea ca lumea să ştie că mulţi ruşi sunt împotriva invaziei.

În urma protestului la televiziunea de stat rusă, Ovsiannikova a fost arestată, interogată mai mult de 14 ore, eliberată şi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 526 de dolari).

Un tribunal din Moscova a găsit-o vinovată de organizarea unui ”eveniment public neautorizat”. Ea a fugit din Rusia în luna martie, dar s-a întors în iulie, potrivit paginii sale oficiale de Facebook.

În iunie, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că ”arestarea arbitrară a unui număr mare de protestatari anti-război” în Rusia este ”îngrijorătoare”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite