Jurnalist rus de investigaţii, reţinut la Moscova

Jurnalist rus de investigaţii, reţinut la Moscova

FOTO AFP

Un jurnalist rus, cunoscut pentru investigaţiile sale care vizau corupţia din rândul oficialilor Moscovei, a fost reţinut de poliţie şi acuzat de infracţiuni legate de droguri, potrivit unui comunicat al autorităţilor, publicat vineri, însă avocatul şi angajatorul său, portalul de ştiri Meduza, susţin că este vorba despre o înscenare, potrivit Reuters.

Jurnalistul în vârstă de 36 de ani Ivan Golunov a fost reţinut, joi, în centrul Moscovei, în timp ce era în drum spre o întâlnire cu o sursă. I-au fost descoperite droguri în rucsac, potrivit informaţiilor furnizate de poliţie.

Într-un comunicat, autorităţile din Moscova au spus că în urma percheziţionării apartamentului lui Golunov, au fost descoperite alte droguri şi că o anchetă a fost deschisă. Dacă va fi găsir vinovat de trafic de droguri, jurnalistul ar putea petrece de la 1 la 20 de ani după gratii.

Avocatul lui Golunov a declarat pentru Reuters că el crede că poliţia a plantat drogurile şi a organizat o înscenare. El a mai spus că Golunov a fost bătut şi că poliţia a refuzat să ia probe de pe mâinile sale sau din rucsac.

Golunov este bine cunoscut în Rusia pentru investigaţiile sale legate de şpăgi. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, este un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. 
Portalul de ştiri Meduza a declarat că Golunov a primit ameninţări în ultimele lunim legate de un reportaj la care lucra.

„Suntem convinşi că Ivan Golunov este nevinovat“, a transmis conducerea editorială. „Mai mult, avem motive să credem că Golunov este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice“. 

Poliţia din Moscova a spus că afirmaţiile potrivit cărora Golunov ar fi fost bătut în timpul arestării „nu corespund cu realitatea“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: