Jurnalist polonez lovit în timpul unei emisiuni TV în Rusia, fiindcă a lăudat România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa salariului mediu din Rusia şi România a creat motiv de dispută între mai mulţi invitaţi la un talk-show din Rusia. Jurnalistul polonez Tomasz Maciejczuk a fost lovit în timpul emisiunii „Votul corect” ce este difuzată de postul de televiziune moscovită TV Ţentr.

Discuţiile s-au încins când a venit vorba despre salariile mici din Rusia, iar jurnalistul polonez Tomasz Maciejzuk a afirmat că,  la acest capitol, ţările est-europene stau mult mai bine decât Rusia, dând exemplul României, scrie „The Moskow Times“.

„Dacă vorbim despre bani, aş vrea să felicit România pentru victoria sa. Şi ştiţi de ce? Pentru că, la ora actuală, salariul mediu în România e mai mare decât în Rusia. Şi e mai mare şi în Letonia”, a afirmat jurnalistul polonez. Un alt invitat din platou, fostul parlamentar ucrainean prorus Ihor Markov, l-a întrebat despre situaţia din Ucraina, iar Maciejczuk i-a replicat că „ucrainenii vor să ducă o viaţă normală, nu să traiască în rahat, ca ruşii”.

În acel moment, moderatorul emisiunii, Roman Babaian, l-a lovit peste faţă cu hârtiile pe care le avea în mână. „Voi sunteţi cei care trăiţi în rahat”, i-a strigat el lui Maciejczuk. Au urmat apoi scene haotice, Babaian şi ceilalţi invitaţi încercând să-l scoată din platou pe polonez. Acesta s-a opus, susţinând că afirmaţiile sale nu sunt mai scandaloase decât cele pe care ruşii le fac despre polonezi sau locuitorii ţărilor baltice.

 Din cauza acestui incident, emisiunea nu a mai fost difuzată, dar postul TV a postat-o pe canalul său de YouTube. Presa obedientă Kremlinului îl acuză pe Maciejczuk că este rusofob şi că a provocat intenţionat scandalul.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite