Jocul video care a supărat foc Kremlinul: „Este inacceptabil”. Un senator rus cere deschiderea unui dosar penal. Răspunsul companiei

Jocul video care a supărat foc Kremlinul: „Este inacceptabil”. Un senator rus cere deschiderea unui dosar penal. Răspunsul companiei

Preşedintele rus Vladimir Putin FOTO kremlin.ru

Un joc video în care Adolf Hitler poate fi văzut triumfând în centrul Moscovei a intrat în colimatorul Kremlinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jocul „Strategic Mind: Blitzkrieg”, dezvoltat de compania ucraineană Starni Games, le permite jucătorilor să preia comanda unei armate germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Jucătorii au la dispoziţie mai multe scenarii în funcţie de finalul luptelor, unul dintre ele fiind celebrarea victoriei naziştilor în centrul Moscovei cu Hitler în prim-plan. Această scenă glorifică nazismul, acuză Kremlinul, potrivit agenţiei de presă Reuters.

„Nu putem decât să ne exprimăm un regret enorm că acest joc este disponibil în ţara noastră, mai ales în acest an în care celebrăm 75 de ani de la victorie. Acest joc, pentru noi, nu este nimic altceva decât propagandă nazistă şi este inacceptabil”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Kremlinul le-a transmis autorităţilor ruse competente să ia toate măsurile necesare pentru stoparea comercializării acestui joc.

Un senator rus a evocat chiar posibilitatea deschiderii unui dosar penal împotriva celor care au conceput jocul, notează Reuters.

De cealaltă parte, Starni Games respinge acuzaţia că ar face apologie nazismului.

„Am creat un joc istoric cu posibilităţi de istorie alternativă: în cazul în care jucătorul pierde, trupele sovietice ocupă Reichstag-ul, în cazul în care câştigă o bătălie, trupele germane ocupă Moscova. În niciun caz nu căutăm să glorificăm ideologia nazistă, condamnăm cu tărie faptele lor”, se apără compania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: