Instalarea unor sisteme antiaeriene în Crimeea este o măsură de securitate, afirmă Kremlinul

Instalarea unor sisteme antiaeriene în Crimeea este o măsură de securitate, afirmă Kremlinul

Sistem antiaerian rus S-400 Foto: EPA

Ucraina continuă provocările la graniţa ruso-ucraineană din zona Peninsulei Crimeei, iar Rusia se vede nevoită să ia măsuri pentru a asigura securitatea teritoriului său, instalarea sistemelor antieriene S-400 fiind una dintre ele. Afirmaţiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite agenţia TASS.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ştim că atât provocările, cât şi activităţile subversive continuă la graniţa ruso-ucraineană din apropiere de Crimeea“, a spus Peskov.
 
„De aceea, adoptarea de către Rusia a tuturor măsurilor necesare pentru a-şi consolida securitatea nu ar trebui privită ca o ameninţare. Acest fapt ar trebui perceput ca o măsură de securitate internă şi, desigur, Rusia are dreptul suveran de a face asta“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
 
Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) anunţase în august 2016 că a reţinut un grup de diversionişti pe teritoriul Crimeei şi că a dejucat atentate ce ar fi fost puse la cale de Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării. Presupusele atacuri ar fi vizat obiective importante de infrastructură şi economie din peninsulă.
 
La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, comandantul celei de-a 4-a Armate aeriene a Rusiei, generalul Viktor Sevostianov, declarase că două unităţi de sisteme S-400 ar urma să intre în funcţiune în Crimeea la începutul anului 2018. 
 
Potrivit lui, un regiment dislocat în Crimeea a primit deja un astfel de sistem.
 
Sistemul antiaerian rus S-400 este de ultimă generaţie, are o rază lungă de acţiune şi este conceput pentru a distruge aeronave, rachete de croazieră şi balistice, dar şi ţinte de la suprafaţă.
 
Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în anul 2014, o acţiune dur criticată de statele occidentale şi care a dus la impunerea de sancţiuni la adresa ei de către Occident. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: