Imagini spectaculoase cu sistemele de apărare antirachetă de ultimă generaţie ale Rusiei, în acţiune VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistem antirachet[ Tor-M2K FOTO Sputnik
Sistem antirachet[ Tor-M2K FOTO Sputnik

Armata rusă a făcut zilele acestea o adevărată demonstraţie de forţă cu sistemele sale de apărare antirachetă  de ultimă genaraţia, Tor-M2K, în poligonul Telemba din Siberia.

Tor-M2K este o modificare a sistemului Tor-M2 pe un şasiu pe roţi. Acest sistem antiaerian este capabil să atace rachete de croazieră, avioane, elicoptere şi drone la distanţe de până la 15 kilometri, chiar dacă adversarul lansează contramăsuri electornice.

Sistemele Tor, Osa şi Strela-10 formează baza apărării aeriene ruseşti. Sistemul Tor-M2 a fost dezvăluit pentru prima dată în 2007 la Expoziţia de Aviaţie MAKS din Moscova şi a intrat în serviciul armatei ruse din martie 2017.

În plus, pe fondul creşterii ameninţării balistice din Coreea de Nord Rusia a decis să îşi consolideze sistemele de apărare la graniţa pe care o are în comun cu regimul comunist al lui Kim Jong-un.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat amplasarea de sisteme de rachete pentru apărare şi atac la graniţa sa cu Coreea de Nord.

Aleksei Morokov, comandantul regimentului pentru apărare aeriană, a afirmat: „Complexul de apărare aeriană S-400 va intra în serviciu şi va fi plasat în stare de alertă înspre direcţia Primorski”.

Sistemul de apărare antirachetă Triumph poate detecta obiecte aflate la distanţe de până la 600 km şi poate ataca ţinte aflate la distanţe de până la 400 km.

Noile sisteme de apărare au scopul de a distruge avioane, ţinte terestre şi rachete balistice şi de croazieră.

Sistemele de rachete sol-aer au fost activate simultan în patru locuri, în Vladivostok, Primorski Krai, Zelenogorsk şi regiunea Leningrad.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite