FSB anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii suspectate de legături cu Statul Islamic

FSB anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii suspectate de legături cu Statul Islamic

Alexander Bortnikov

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB, succesorul KGB) a anunţat că anchetează 1.600 de persoane şi organizaţii, pe care le suspectează că ajută militanţi din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

Agenţia rusă de spionaj a identificat 2.900 de cetăţeni ruşi pe care-i suspectează de implicare în grupări extremiste din Siria şi Irak, a anunţat marţi Alexander Bortnikov, directorul FSB.
 
În total, 198 dintre aceste persoane au fost ucise în lupte, iar alte 214 s-au întors în Rusia, a precizat Bortnikov, adăugând că 80 dintre cei care au revenit acasă au fost condamnaţi, iar alţi 41 au fost arestaţi.
 
Preşedintele rus, Vladimit Putin, a anunţat anterior că între 5.000 şi 7.000 de cetăţeni din Rusia şi foste republici sovietice s-au alăturat SI. El sublinia că o campanie a Moscovei în Siria vizează să protejeze securitatea ţării.
 
Bortnikov a subliniat că nivelul ameninţării reprezentate de SI a crescut, aşa cum era de aşteptat, după ce Moscova şi-a început campania de bombardamente în Siria, la sfârşitul lui septembrie.
 
"Militanţi din «puncte fierbinţi» încearcă să pătrundă" în ţară, determinând FSB să-şi sporească eforturile de preîntâmpinare a unor eventuale atacuri, a mai precizat directorul spionajului rus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: