FOTO VIDEO „Cadou” de la Pussy Riot pentru Putin: steaguri gay arborate pe clădiri guvernamentale, inclusiv la sediul FSB. Două activiste au fost arestate

FOTO VIDEO „Cadou” de la Pussy Riot pentru Putin: steaguri gay arborate pe clădiri guvernamentale, inclusiv la sediul FSB. Două activiste au fost arestate

Steag LGTB pe clădirea FSB FOTO Twitter @mediazzzona

Poliţia rusă a arestat două membre ale trupei Pussy Riot joi, a anunţat un apropiat al acestora, la o zi după o acţiune spectaculoasă a artiştilor-activişti, care au arborat steagul curcubeu gay pe clădiri publice, cu scopul de a promova drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) cu ocazia zilei de naştere a lui Vladimir Putin, care a împlinit 68 de ani, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupa punk rock feministă - devenită celebră în întreaga lume după ce a cântat în Catedrala Mântuitorului de la Moscova, în februarie 2012, o rugăciune adresată Fecioarei Maria pentru a-l îndepărta de la putere pe Putin -, şi-a revendicat acţiunea de miercuri pe reţele de socializare (video mai jos).

„Pussy Riot îl felicită pe Vladimir Putin cu ocazia împlinirii a 68 de ani şi ridică steaguri curcubeu pe cinci dintre cele mai importante clădiri guvernamentale din ţară: Serviciul Federal de Securitate (FSB), Administraţia Prezidenţială, Curtea Supremă, Ministerul Culturii şi Comisariatul din Basmannîi”, a anunţat trupa într-un comunicat.

Trupa îndeamnă totodată statul rus să nu intervină în viaţa privată a lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor, transsexualilor şi persoanelor queer (LGBTQ).

FOTO Twitter @mediazzzona

Activistul Piotr Verzilov, un opozant al Kremlinului şi un asociat al Pussy Riot, a anunţat că Maria Alehina şi Nika Niculcina au fost arestate din motive necunoscute. Momentul a fost filmat şi făcut public pe reţelele de socializare.

Maria Alehina a fost arestată după scandalul de la catedrală şi condamnată la doi ani de închisoare. Ea a fost eliberată în decembrie 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările