FOTO O piatră funerară cu imaginea lui Putin, instalată în faţa Catedralei Sfântul Isaac din Sankt Petersburg

FOTO O piatră funerară cu imaginea lui Putin, instalată în faţa Catedralei Sfântul Isaac din Sankt Petersburg

FOTO David Frenkel via tvrain.ru

O piatră funerară cu imaginea lui Vladimir Putin a fost găsită în faţa Catedralei Sfântul Isaac din Sankt Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat la cel mai scăzut nivel de încredere din ultimii 13 ani, preşedintele rus Vladimir Putin este contestat şi în oraşul său natal.

O piatră funerară cu imaginea liderului de la Kremlin a fost găsită în faţa Catedralei Sfântul Isaac din Sankt Petersburg. Anul morţii este trecut 2019, alături de textul „a trădat poporul rus“, transmite tvrain.ru.

Doi activişti locali au fost arestaţi în acest caz, unul fiind reţinut pentru 28 de zile, iar celălalt pentru 6 zile. Potrivit autorilor acţiunii, este vorba de o formă de protest faţă de un om care „a murit pentru cetăţenii ruşi adoptând legi împotriva oamenilor, emanând minciuni constant şi conducând abominabil“.

Primul protest de acest tip a avut loc la începutul lui martie, la Naberejnîe Celnî, un oraş de peste 500.000 de locuitori din republica Tatarstan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: