Fosta directoare a unei companii ruse de criogenie a fugit cu trupurile unor „pacienţi”: „A plecat cu creierul cuiva“

Fosta directoare a unei companii ruse de criogenie a fugit cu trupurile unor „pacienţi”: „A plecat cu creierul cuiva“

Vas Dewar cu azot lichid FOTO SHUTTERSTOCK

Fosta directoare a companiei KrioRus a fugit cu corpuri şi creiere criogenate din laboratorul condus în prezent de fostul său soţ, relateazăThe Sun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valeria Udalova, 59, şi fostul său soţ Danila Medvedev, 41, îşi dispută rămăşiţele conservate în azot lichid ale unor aşa-numiţi pacienţi din SUA şi Marea Britanie, printre alţii. Este vorba de trupuri umane, dar şi ale unor câini şi pisici.
 
Compania cu sediul în Rusia oferă servicii de criogenare a corpului sau doar a creierului în speranţa că în viitor vor fi create tehnologii care să le readucă la viaţă.
 
Udalova şi angajaţii săi de noua sa companie Open Cryonics din regiunea Tver (nord-vest) au mers la laboratorul de lângă Moscova şi au încărcat în camioane vase Dewar conţinând trupuri criogenate.
 
Medvedev a povestit poliţiei că soţia a golit de azot lichid  vasele Dewar în care sunt ţinute rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius.
 
„A plecat cu creierul cuiva pe care l-a luat din unitatea de depozitare. Creierele pacienţilor neurologici sunt păstrate separat, în cuve speciale metalice”.
 
Anchetatorii investighează cazul şi între timp solicită fostei directoare, care pretinde că a fost îndepărtată fără drept de la conducerea companiei, să asigure „integritatea” corpurilor îngheţate.
 
„Valeria nu a făcut o treabă bună, a trişat. Există riscul deteriorării lor căci e imposibil să transporţi vasele Dewar în poziţie orizontală”, a spus fostul ei soţ.
 
 „Când a încercat să le fure, a vărsat azotul lichid care s-a scurs aproape tot pe jos”, a spus Aleksei Potapov, expert la KrioRus.
 
„Vin numeroase comenzi din diferite  ţări, mai ales din partea stăpânilor de câini şi pisici. De aceea Medvedev a căutat să-şi însuşească compania”, a spus Udalova.
 
Costul criogenării întregului corp se ridică la circa 36.000 de dolari americani sau 15.000 doar creierul.
Compania rusă are depozitaţi 82 de astfel de pacienţi, între care 25 de cetăţeni străini.
 
Printre creierele îngheţate se află şi cel al lui Iuri Pichugin, inventatorul cocktailului chimic care conservă rămăşiţele umane la o temperatură de -196 de grade Celsius.
 
Speranţa cercetătorilor este că aceste creiere vor putea fi în viitor revitalizate şi implantate în alt corp uman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările