Forţele ruse îşi adaugă în arsenal o nouă armă silenţioasă, dar mortală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării intenţionează să achiziţioneze un nou tip de mortiere pentru a ajuta trupele speciale să nu poată fi detectate în raza lor de acţiune.

Potrivit „The National Interest“, care citează site-ul Jane’s 360, forţele speciale ruse vor fi dotate în următoarele luni cu noi sisteme silenţioase 2B25 puse la punct de Institutul Burevestnik.

Conform informaţiilor ce au fost publicate de Jane’s 360, nivelul de zgomot al respectivelor mortiere nu îl depăşeşte pe cel al armelor de asalt Kalaşnikov AKMB echipate cu amortizor PBS-1, iar sistemul în sine aproape că nu produce fum. 

Astfel, folosirea acestor arme de către forţele speciale de operaţiuni ar reduce considerabil şansele ca inamicul să le detecteze poziţia de tragere.

Totuşi, notează „The National Interest“, în acest caz nu se poate vorbi despre o tehnologie foarte avansată. În 1991 au fost publicate informaţii potrivit cărora SUA au apelat la arme similiare, însă nu din motive strategice, ci pentru a reduce zgomotele produse în timpul exerciţiilor. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite