Femeile care l-au acuzat pe Weinstein de hărţuire sexuală sunt „prostituate“, spune purtătorul de cuvânt al lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a numit „prostituate“ pe actriţele care l-au acuzat de hărţuire sexuală pe producătorul de la Hollywood căzut în dizgraţie Harvey Weinstein.

Vorbind în faţa unor studenţi la Moscova, Peskov a apreciat că aceste femei au „făcut multe lucruri incompatibile cu conceptele de onoare şi demnitate“, transmite agenţia de presă Belga.

„Ele au câştigat sute de milioane de dolari şi, zece ani mai târziu, spun că Weinstein este vinovat“, a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, citat joi de postul de radio Ecoul Moscovei.

„Probabil e un ticălos, dar niciuna dintre ele nu a mers la poliţie! Nu, ele voiau să câştige zeci de milioane de dolari“, a continuat Peskov.

„Cum numiţi o femeie care s-a culcat cu un bărbat pentru zece milioane de dolari? O prostituată“, a insistat el.

Dmitri Peksov a făcut aceste comentari răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist despre deputatul rus Leonid Sluţki, acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală şi apărat recent de o comise parlamentară.

Acuzaţiile aduse lui Leonid Sluţki au constituit primul scandal mediatic în acest domeniu în Rusia de la apariţia mişcării #MeToo, în urma scandalului Weinstein.

Această mişcare a încurajat multe femei din Rusia să se exprime pe acest subiect, într-o ţară în care cazurile de hărţuire sexuală sunt adesea trecute cu vederea sau tratate cu ironie, notează Belga.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite