FOTO VIDEO Faţa nevăzută a Zilei Victoriei din Rusia: o rachetă BUK a luat foc, iar două foci au fluturat steaguri şi au tras la ţintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri la Moscova a avut loc „cea mai mare paradă militară“ pe care a văzut-o Rusia, în cadrul căreia au fost prezentate cele mai noi sisteme de armament, inclusiv tancurile Armata T-14. Însă, Ziua Victoriei a fost sărbătorită şi de cei doi membri „Navy SEALS“ ai Rusiei: două foci care au manevrat arme şi s-au jucat cu steaguri.

Mii de trupe au mărşăluit ieri cu ocazia Zilei Victoriei în peste 150 de oraşe din Rusia. În Piaţa Roşie din Moscova au fost etalate şi noile tancuri Armata T-14, dar şi sute de vehicule militare şi de avioane şi elicoptere.

Invitaţi de marcă la parada militară din Piaţa Roşie

În ciuda faptului că SUA, Australia, Canada şi multe ţări europene au boicotat sărbătoarea Zilei Victoriei din Rusia, actorul american Steven Seagal, una dintre vedetele preferate de Vladimir Putin, a fost fotografiat în mulţime. Eroul filmelor de acţiune stătea printre foşti militari şi membri ai publicului, urmărind cu interes parada militară, notează „Daily Mail“.

Steven Seagal la parada militara din Piata Rosie FOTO Daily Mail

Actorul american Steven Seagal a participat la ceremoniile din Piaţa Roşie FOTO Daily Mail

Însă invitatul de onoare a fost preşedintele chinez Xi Jinping, a cărei prezenţă arată legăturile din ce în ce mai puternice dintre cele două naţiuni. Lui Xi Jinping i s-au alăturat liderul Cubei – Raul Castro, preşedintele Zimbabwe – Robert Mugabe şi Abdel Fattah el-Sisi, preşedintele Egiptului. La ceremonii a participat şi nepotul lui Winston Churchill, Sir Nicholas Soames, membru al parlamentului britanic din partea conservatorilor.

Sunt onorat să reprezint Guvernul britanic la ceremoniile de la Moscova care marchează cea de-a 70-a aniversare a sfârşitului celui de-Al Doilea Război Mondial. Împărtăşim această Zi a Victoriei, când Marea Britanie şi Rusia, împreună cu aliaţii, au stat împotriva naziştilor. Bunicul meu Winston Churchill a lăudat implicarea Rusiei în cauza comună, iar bunica mea, Clementine Churchill l-a reprezentat aici, în Moscova, la prima Zi a Victoriei din 1945“, a declarat Sir Nicholas Soames.

Momentul în care o rachetă BUK a luat foc

image

În timpul paradei militare, o rachetă BUK a luat foc, iar fumul a înspăimântat spectatorii. Sistemul de rachete trecea lent prin Piaţa Lenin din oraşul siberian Cita, când brusc a fost cuprins de flăcări.

Se crede că acest sistem de rachete a fost folosit anul trecut pentru doborârea zborului malaysian MH17, în timp ce trecea pe deasupra Ucrainei. Toţi cei 298 de pasageri de la bord au fost ucişi.

„Focul a fost stins în câteva minute, apoi un camion militar a remorcat rachetele. E posibil să fi fost o scurgere de ulei care a cauzat focul şi a dat naştere la mult fum. Lucruri de acest fel se mai întâmplă. Nu a fost un incendiu mare, nu a fost o situaţie de urgenţă, nu a fost niciun pericol“, a declarat o sursă militară.

image

Acest incident a avut loc după o altă situaţie stânjenitoare, când un tanc T-14 Armata s-a stricat în timpul repetiţiilor pentru paradă.

Şi ruşii au „Navy SEALS“ - două foci au purtat steagul şi au tras la ţintă în timpul paradei

image

Parada de Ziua Victoriei s-a ţinut pentru prima dată la ordinele lui Stalin, după victoria asupra naziştilor. Acum, această paradă este foarte importantă pentru ruşi, fiind momentul în care comemorează cele 24 de milioane de soldaţi şi civili omorâţi în timpul războiului.

Chiar şi focile Rusiei au fost cuprinse de sentimentul patriotic de Ziua Victoriei. La un acvariu din Siberia, două foci au purtat bască, au ridicat steagul, au purtat cuţite în gură şi chiar au tras la ţintă. Winnie the Pooh şi Laşka au fost antrenate să înoate, să mărşăluiască pe sub apă şi să poarte „arme“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite