Expert militar rus: Rusia a greşit grav că a livrat sisteme S-400 Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livrarea de sisteme S-400 către Turcia este o „greşeală gravă“ şi poate reprezenta o „ameninţare serioasă“ pentru Rusia, spune un expert militar de la Moscova.

În opinia lui Konstantin Sivkov, căpitan de rangul I şi membru corespondent al Academiei Ruse de Ştiinţă în domeniile rachetelor şi artileriei, Recep Tayyip Erdogan nu este un aliat sigur pentru Vladimir Putin, întrucât preşedintele turc îşi doreşte să se apere şi cu sisteme americane antirachetă Patriot, pe lângă S-400.

„Consider că, în acest context, livrarea de sisteme S-400 Turciei a reprezentat o greşeală gravă. (…) Acum apariţia acestor sisteme în Turcia poate constitui o ameninţare serioasă pentru noi“, a spus Sivkov la postul de radio NSN, potrivit rambler.ru, preluat de Agerpres în pagina electronică.

La jumătatea lunii septembrie, Rusia a încheiat a doua etapă de transfer a sistemelor S-400 achiziţionate de Ankara. Potrivit părţii turce, sistemele respective vor fi  puse în funcţiune până în aprilie 2020.

Această tranzacţie a deranjat Statele Unite, care, drept răspuns, au suspendat programul privind livrarea unor avioane multirol F-35 către Turcia, notează Agerpres.

Turcia şi Statele Unite sunt membre NATO, la fel ca România.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite