Exerciţiile militare ale Rusiei în Oceanul Pacific, de o anvergură fără precedent în istoria recentă. Momentul în care 20 de nave de luptă vânează un submarin

Exerciţiile militare ale Rusiei în Oceanul Pacific, de o anvergură fără precedent în istoria recentă. Momentul în care 20 de nave de luptă vânează un submarin

Flota navală a Rusiei a desfăşurat exerciţii militare de anvergură în Oceanul Pacific într-o etalare de forţă înaintea summitului cu preşedintele american Joe Biden. Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare cu vânarea unui submarin inamic cu 20 de nave de luptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rusia desfăşoară din 10 iunie exerciţii militare implicând o flotă de 40 de nave militare, nave auxiliare şi submarine, susţinută de 20 de avioane, între care avionul antisubmarin  Tupolev Tu-142 şi interceptoare supersonice MiG-31 în ceea ce comandanţii ruşi numesc un exerciţiu de anvergură în Oceanul Pacific, aşa cum n-au mai fost efectuate în istoria recentă a Rusiei.
 
„În cursul exerciţiilor, militarii din  flota Pacifică au tras din sistemele de artilerie automate AK-630 şi din tunuri ale artileriei universale A-190”, se arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.
 
„În cadrul exerciţiului, grupul de luptă aflat la o distanţă considerabilă de bază trebuie să gestioneze lupta comună pentru protecţia şi apărarea comunicaţiilor maritime (oceanice), precum şi organizarea interacţiunii grupurilor operaţionale de nave. Aeronavele vor fi folosite pentru a căuta, depista şi urmări submarine şi grupări de nave ale inamicului imaginar”, a transmis ministerul rus citat de Anadolu.
 
 
Căutarea şi urmărirea submarinelor inamicului simulat au fost efectuate de nava antisubmarină Amiral Panteleev echipată cu rachete ghidate, fregata mareşal Şapoşnikov  şi trei corvete, potrivit Sputnik citat de Daily Star.
 
Contramiralul Konstantin Kabantsov a dezvăluit: „Unicitatea exerciţiilor (navale) se află în zona exerciţiului - aceasta este partea centrală a Oceanului Pacific. În istoria recentă a flotei ruseşti astfel de exerciţii nu au mai fost efectuate”.
 
Anterior, Moscova a susţinut că a interceptat un avion de recunoaştere al SUA pe coasta Pacificului, împiedicându-l să se apropie de graniţele sale.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările