O instituţie rusă publică adevăratele rezultate ale referendumului din Crimeea: numai 15% din locuitorii Peninsulei au votat alipirea la Rusia

O instituţie rusă publică adevăratele rezultate ale referendumului din Crimeea: numai 15% din locuitorii Peninsulei au votat alipirea la Rusia

Referendumul din Crimeea, desfăşurat sub atenta supraveghere a „trupelor de menţinere a păcii“ ale Rusiei

Site-ul „Consiliul Preşedintelui Rusiei pentru Drepturile Omului şi Societatea Civilă“ a publicat un articol despre adevăratele rezultate ale referendumului din Crimeea, informează publicaţia americană Forbes. Materialul a fost scos de pe site, însă dezvăluirile pe care le prezenta au fost înregistrate.

Astfel, conform raportului Consiliului rus, prezenţa la vot în timpul referendumului de la 16 martie a fost de numai 30%, iar dintre aceşti numai jumătate au votat pentru anexare, ceea ce înseamnă că doar 15% din cetăţenii din Crimeea au votat anexarea la Federaţia Rusă.

Astfel, scrie Forbes, soarta Crimeei a fost decisă doar de 15% dintre locuitori, fapt ce delegitimizează rezultatele scrutinului, nerecunoscut de lumea occidentală.

Rezultatele oficiale publicaţie de autorităţile proruse instaurate prin ocuparea sediilor guvernamentale au anunţat că peste 97% dintre votanţii sunt în favoarea anexării. Tot liderii autoproclamaţi de la Simferopol susţineau că prezenţa la vot a fost de 83%.

 În timpul referendumului, niciun observator internaţional nu a fost prezent, delegaţia OSCE fiind întoarsă de două ori de la „graniţa“ peninsulei cu restul Ucrainei.

Autorităţile ruse au fost vigilente şi au eliminat raportul de pe site, însă una dintre membrele Consiliului, Svetlana Gannuşkina, a discutat despre acest subiect la televiziunea Kanal 24, declarând că votul din Crimeea „a discreditat Rusia mai mult decât ar fi putut să o facă un agent străin“.

Putin plănuieşte să repete modelul scrutinului din Crimeea şi în oraşele principale din sudul şi estul Ucrainei, în principal Doneţk, unde au fost anunţate referendumuri la 11 mai, în scopul „autodeterminării“. 

Potrivit Forbes, liderul de la Kremlin se va folosi de aceleaşi tactici pentru a prezenta rezultate false, cu o prezenţă de vot uriaşă, în favoarea indepedenţei acelor regiuni ucrainene. Poate de această dată, Occidentul nu va mai asista pasiv la acţiunile lui Putin, concluzionează publicaţia americană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările