Echipa rusă care a turnat primul film în spaţiu a revenit pe Pământ

Echipa rusă care a turnat primul film în spaţiu a revenit pe Pământ

Actriţa Iulia Peressild şi regizorul Klim Shipenko, alături de cosmonautul Anton Şkaplerov.

O actriţă şi un regizor ruşi, care au stat timp de 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI) pentru a turna aici primul film în spaţiu, au aterizat pe Pâmânt duminică, potrivit AFP.

Naveta Soyouz MS-18 care i-a transportat pe Iulia Peressild, Klim Shipenko şi pe cosmonautul Oleg Novitski a aterizat în stepele din Kazahstan la ora 4.36, opera prevăzută, potrivit imaginilor transmise în direct de agenţia spaţială rusă.
 
Devansând un proiect american concurent cu Tom Cruise, actriţa Iulia Peressild, 37 de ani, şi regizorul Klim Shipenko, 38 de ani, au decolat pe 5 octombrie de pe cosmodromul rus de la Baikonur în Kazakstan, alături de cosmonautul Anton Şkaplerov. 
 
Filmul lor, intitulat provizoriu "Provocarea", va pune în scenă un medic chirurg care ajunge pe Staţie având drept misiune să salveze viaţa unui cosmonaut. Doi cosmonauţi ruşi care sunt în prezent pe SSI şi Shkaplerovvor apărea în acest film ca figuranţi. 
 
Într-un context de rivalitate ruso-american, această aventură cinematografică ia forma unei noi curse de exploatare a spaţiului, la 60 de ani după ce primul om din URSS a ajuns pe orbită, Iuri Gagarin.                 
Roscosmos, agenţia spaţială rusă, şi-a anunţat anul trecut această ambiţie, după anunţul filmării la bordul SSI cu Tom Cruise, în parteneriat cu NASA şi societatea SpaceX a lui Elon Musk. 
 
Călătoria echipajului rus către SSI nu a fost fără probleme, cosmonautul Anton Shkaplerov fiind nevoit să ancoreze nava manual în laboratorul orbital. Atunci când controlorii de zbor ruşi au efectuat teste pe capsula Soyuz MS-18 pentru a readuce echipa pe Pământ vineri, motoarele s-au activat subit şi au descentrat pentru scurt timp SSI fără a reprezenta un pericol. 
 
Shipenko a început să filmeze chiar înainte de a ajunge la bordul SSI, în timpul andocării în care actriţa l-a asistat pe cosmonautul Anton Skhaplerov. 
 
Iulia Peressild şi Klim Shipenko vor fi aduşi pe Pământ de cosmonautul rus Oleg Novitski, care a rămas la lordul Staţiei aproape şase luni. Aterizarea este prevăzută în stepele din Kazahstan, duminică, la ora 12.35.
 
Întoarcerea lor pe Pământ va fi documentată de o echipă de filmare şi va fi inclusă în film, a explicat pentru AFP Konstantin Ernst, patronul postului rus Pervîi Kanal, care co-produce filmul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările