„Dovada” prezentată de propaganda rusă pentru a demonstra că Ucraina a înscenat masacrul de la Bucea. Imaginile sunt dintr-un serial rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Russia24, una dintre cel mai urmărit post TV din Rusia a difuzat un videoclip care se vrea o dovadă a celor susţinute de Moscova din prima zi în care au fost făcute publice ororile din Bucea - şi anume că masacrul nu a fost comis de soldaţii săi, ci este o înscenare a serviciilor secrete ucrainene.

Publicaţia rusă independentă Meduza a demontat însă scenariul servit de ruşi, arătând că imaginile sunt dintr-un serial filmat în Sankt Petersburg.

Russia 24 a vorbit despre „falsuri ucrainene” şi a arătat un videoclip în care oameni în „uniformă militară” pregătesc un manechin pe care apoi să-l prezinte drept cadavru. Un fragment din transmisiunea postului TV a fost publicat de contul de Telegram al publicaţiei online ruse Podiema.

„Aşa merg pregătirile pentru teatru ostilităţilor din Ucraina. După cum puteţi vedea, este destul de simplu: doi oameni în uniformă militară înfăşoară cu grijă manechinul cu bandă adezivă, pentru a-l prezenta apoi drept cadavru. Acest lucru nu este surprinzător. Zeci de falsuri cu manechine similare apar în mod regulat pe canalele Telegram din Ucraina”, sunt cuvintele prezentatorului din studio cu care este însoţită imaginea. 

„Aşa îşi pregătesc forţele armate ale Ucrainei videoclipurile montate pentru a striga din răsputeri: «E vina lui Putin», iar apoi, ca la Bucha, vor împrăştia aceste jucării pe străzile Kievului sau Nikolaevului”, arată textul postării, potrivit libertatea.ro

În acelaşi timp, în videoclip, o voce masculină, posibil autorul filmării, spune: „Tipul va zbura de la fereastră, săracul”.

Momentul la care Russia24 a difuzat videoclipul nu este clar, dar se poate presupune că este dimineaţa zilei de 7 aprilie.

Regizoarea Nadejda Kolobaeva a contestat prezentarea postului TV deoarece videoclipul este din timpul pregătirilor pentru filmările serialului ei, în regiunea Leningrad.

„Pe 20 martie, am filmat o cădere de la o fereastră pentru seria noastră din Vsevolozhsk, iar acesta este coordonatorul nostru de cascadorii cu un asistent care îl pregăteşte pe manechinul Albertik pentru filmări”, a scris Nadejda Kolobaeva pe Facebook 

Regizorul a declarat pentru The Insider că echipa de filmare a folosit un manechin special pentru cascadorii, care are membre articulate, iar patru litri de sânge fals şi măruntaie de porc au fost ataşate de el.

Regizoarea a spus că serialul, încă neanunţat, a fost filmat la comanda unui alt canal de stat.

„Şi acest canal este implicat în aceeaşi propagandă.”, a spus Kolobaeva.

Sursele Podiema de la Rossiya 24 au spus că nici regizorul emisiunii şi nici echipa postului TV „nu ştiau că imaginile nu sunt din Ucraina”. Potrivit surselor, acest videoclip le-a fost livrat ca fiind de acolo.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite