Dmitri Medvedev ameninţă că sancţiunile Occidentului ar putea duce la război: „Rusia are dreptul de a se apăra”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Măsurile restrictive împotriva Rusiei pot fi catalogate, în anumite circumstanţe, acte de agresiune şi ar putea explica un război, a afirmat, joi, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, menţionat de Reuters.

„Aş vrea să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi de ademenea calificate drept un act de agresiune internaţională. Şi chiar un casus belli (justificare pentru război)”, a afirmat Medvedev, menţionând că Rusia are dreptul de a se apăra, potrivit Reuters.

De asemenea, Moscova se confruntă cu un val de sancţiuni din partea Occidentului ca răspuns la declanşarea „operaţiunii militare speciale” în Ucraina. 

Medvedev, fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012,  a devenit unul dintre cei mai mari susţinători ai războiului, făcând mai multe declaraţii dure la adresa Occidentului

Ultima declaraţie a fostului preşedinte rus a fost, marţi, 28 iunie, când a afirmat că orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite