Un diplomat rus a fost bătut la Haga, fiind acuzat că-şi maltratează copiii. Putin pretinde scuze din partea Olandei

Un diplomat rus a fost bătut la Haga, fiind acuzat că-şi maltratează copiii. Putin pretinde scuze din partea Olandei

Vladimir Putin şi-a exprimat nemulţumirea faţă de incident şi a anunţat că aşteaptă scuze

Un grup de bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în haine de camuflaj, au pătruns în apartamentul din Haga al diplomatului rus şi l-au bătut în faţa copiilor săi, pe care oficialul de la Moscova i-ar maltrata. Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi dimineaţă că aşteaptă ca Olanda să prezinte oficial scuze în urma incidentului.

Necunoscuţi înarmaţi, în uniforme de camuflaj au pătruns în acest weekend în apartamentul unui consilier al ambasadei Rusiei în Olanda, Dmitri Borodin. Acesta a fost ţinut captiv şi bătut de bărbaţi „sub pretextul inventat că el şi-ar fi maltratat copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Alexandr Lukaşevici, citat de agenţia Interfax.
 
Agresiunea a avut loc chiar "sub ochii" acestor copii, deşi Borodin i-a avertizat pe atacatori că este protejat de imunitate diplomatică, a precizat el.
Diplomatul a fost "încătuşat şi dus la o secţie de poliţie, unde a fost ţinut aproape toată noaptea", înainte de a fi eliberat fără a i se prezenta "vreo explicaţie sau scuze", a adăugat Lukaşevici.
 
„Este o încălcare grosolană a Convenţiei de la Viena. Aşteptăm explicaţii şi scuze şi ca vinovaţii să fie pedepsiţi", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţia RIA Novosti, în cadrul summitului Asia-Pacific, la Bali. „Reacţia noastră va depinde de modul în care se va comporta partea olandeză”, a avertizat el.
 
„Ministerul rus de Externe i-a trimis părţii olandeze o notă de protest", a afirmat purtătorul de cuvânt, denunţând o "încălcare gravă a normelor şi regulilor de comunicare internaţională". Ambasada Rusiei la Haga urmează să stabilească toate circumstanţele acestei agresiuni, a adăugat Lukaşevici.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările