Putin, confruntat de o femeie în oraşul natal: reacţia lui când a fost întrebat dacă se poate trăi la oraş cu echivalentul a 750 de lei pe lună

Putin, confruntat de o femeie în oraşul natal: reacţia lui când a fost întrebat dacă se poate trăi la oraş cu echivalentul a 750 de lei pe lună

După ce l-a luat la rost pe preşedinte, femeia a cerut să facă o poză cu el

Aflat în vizită în oraşul său natal Sankt Petersburg, unde a depus o coroană la mormântul unuia dintre primii săi mentori politici, fostul primar Anatoly Sobchak, Vladimir Putin a fost abordat şi filmat de trecători. Preşedintele rus a fost interpelat de o femeie în legătură cu nivelul de trai din  Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 O femeie s-a apropiat la un moment dat şi l-a întrebat politicos: „Spuneţi-mi, se poate trăi cu 10.800 (750 ron) de ruble pe lună?”
 
„Cred că este foarte dificil”, se aude Putin spunând pe un ton scăzut într-un clip postat de presa rusă.
 
„Luaţi circa 800.000 de ruble pe lună, probabil”, spune femeia.
 
„Da, a spus Putin adăugând că există oameni în Rusia care câştigă mult mai mult şi că „cel mai mare salariu nu-l are preşedintele”.
 
Femeia care a descris situaţia ei – studiază contabilitatea în timp ce trăieşte din ajutoarele de handicap, a  început apoi să vorbească despre cheltuielile zilnice, părând să se îndoiască că Putin ştie la cât ajung acestea.
 
1.000 de ruble se duc dintr-odată doar pe alimente, în timp ce facturile pentru un apartament înseamnă cel puţin 4.000 de ruble pe lună, a explicat ea.
 
„Aveţi dreptate, bineînţeles, încă ne confruntăm cu o mulţime de probleme sociale pe care guvernul trebuie să le resolve”, a spus el.

„Atunci de ce nu faceţi asta?”, a replicat femeia.
 
„O facem, le rezolvăm”, a răspuns Putin care la final a acceptat să facă o poză cu femeia.
 
Miercuri, preşedintele rus a adus în discuţie iniţiativele recente de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă ale familiior, între care creşterile indemnizaţiilor pentru copii şi bani la naşterea unui copil. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: