Dezgheţarea permafrostului: Autorităţile ruse, presate să elaboreze un plan de inspectare periodică a clădirilor şi infrastructurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permafrost în taigaua siberiană FOTO Shutterstock
Permafrost în taigaua siberiană FOTO Shutterstock

Dezgheţarea permafrostului pe fondul încălzirii climatice - mai rapidă de 2,8 în Rusia decât în alte regiuni ale Terrei - ameninţă case şi infrastructuri.

Vladimir Putin a cerut joi elaborarea unui sistem de inspecţii periodice a clădirilor şi infrastructurii din nordul Rusiei, regiune afectată de dezgheţarea permafrostului.

„Milioane de oameni trăiesc în nordul ţării. Este, aşadar, important să punem la punct un sistem de supraveghere în aceste zone”, a spus liderul de la Kremlin într-o reuniune cu miniştrii ruşi, potrivit Agerpres.

Putin a cerut dezvoltarea unui sistem de inspecţii regulate ale caselor, podurilor şi drumurilor.

În contextul creşterii temperaturilor din cauza schimbărilor climatice, permafrostul, strat de sol îngheţat permanent până la o adâncime cuprinsă între 2 şi 15 metri, începe să se dezgheţe. În consecinţă, avarii la clădiri, drumuri şi alte infrastructuri, cum ar fi conductele de gaz, intervin din ce în ce mai frecvent în Rusia, notează Agerpres.

Conform Ministerului Mediului de la Moscova, temperatura medie pe teritoriul Rusiei creşte de 2,8 ori mai repede decât media globală.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite