Declaraţii dure din partea Rusiei la adresa ministrului german al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus al Apărării a criticat în termeni duri declaraţiile ministrului Apărării german, Ursula von der Leyen, declarându-se „consternat” de aserţiunea că Moscova urmează să trimită peste 100.000 de militari la exerciţiile militare Zapad, din flancul estic al NATO, informează Reuters.

În urmă cu câteva zile, ministrul german al Apărării declarase că aceste exerciţii militare reprezintă „o dovadă clară a capacităţilor şi puterii militare a Rusiei”.

„Oricine pune la îndoială acest lucru trebuie doar să se uite la numărul ridicat de trupe ce iau parte la exerciţiile Zapad: peste 100,000 de militari”, declarase von der Leyen reporterilor la o întrunire a miniştrilor de apărare a statelor din Uniunea Europeană ce a avut loc la Tallinn.

Rusia a anunţat că exerciţiile sale militare comune cu Belarusul sunt de natură pur defensivă, respingând ceea ce a catalogat ca fiind acuzaţii false cum că s-ar folosi de aceste exerciţii pentru a se pregăti pentru invazii ale Poloniei, Lituaniei sau Ucrainei.

„Suntem consternaţi de afirmaţiile Ursulei von der Leyen, ce vorbeşte în public fără să înţeleagă ceea ce spune şi aruncă cu acuzaţii arbitrare cu privire la 100,000 de militari ruşi... şi la ameninţări ascunse la adresa Europei”, se afirmă în comunicatul armatei ruse.

Rusia a declarat că în jur de 13,000 de militari ai forţelor ruse şi belaruse, şi aproximativ 700 de vehicule de armament greu vor lau parte la aceste exerciţii ce se vor desfăşura în Belarus, în Marea Baltică şi în vestul Rusiei între 14 şi 20 septembrie.

Generalul Valery Gerasimov, şeful statului major al armatei ruse, a folosit întâlnirea de joi cu Gen. Petr Pavel, şeful comitetului militar al NATO, pentru a da asigurări cu privire la aceste exerciţii militare.

„Este greu de imaginat un scenariu în care colegii din NATO ai Ursulei von der Leyen, sau alţi miniştrii germani competenţi sau chiar proprii ei subordonaţi ar încerca în mod deliberat să o inducă în eroare”, a subliniat ministrul apărării rus. „Este mult mai uşor să presupunem exact opusul”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite