De ce are Rusia aşa puţini morţi de Covid-19. Premierul rus şi-a reluat atribuţiile

De ce are Rusia aşa puţini morţi de Covid-19. Premierul rus şi-a reluat atribuţiile

Rusia, a doua cea mai afectată ţară din lumea din cauza Pandemiei Covid-19

Multă lume a pus sub semnul întrebării numărul mic de desece din cauza Covid-19 din Rusia, raportat la alte state care au declarat multe persoane infectate. Autorităţile au respins acuzaţiile, precizând că nu sunt înregistrate decât decesele a căror primă cauză este coronavirusul, pe când alţii numără cvasitotalitatea pacienţilor morţi testaţi pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile spun de asemenea că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, astfel că au avut timp să pregătească spitalele şi să aplice o politică de depistare în masă. Autorităţile din Rusia iau mai nou în calcul decesele cauzate de COVID-19 doar dacă medicii decid că virusul a avut un rol decisiv. Dacă persoanele decedate au avur şi alte comorbidităţi, nu au mai fost adăugaţi pe lista celor ucişi de coronavirus. Centrul de monitorizare al cazurilor de coronavirus din Rusia nu a mai actualizat numărul morţilor generate de COVID-19 cu noile cazuri apărute în două regiuni din Siberia, potrivit site-ului Tayga.info, citat de Moscow Times.  
 
Astfel, centrul de criză din regiunea Omsk a raportat 16 decese cauzate de coronavirus luni, însă centrul naţional de monitorizare al cazurilor din Rusia a anunţat doar şapte decese în această regiune. La fel stau lucrurile în regiunea Irkusc, care a anunţat şase decese, însă doar patru cazuri au fost luate în calcul la nivel naţional.  „Centrul de monitorizare la nivel naţional pur şi simplu nu a luat în calcul numărul de decese din ultimele zile”, scrie Tayga.info. Datele centrului naţional au indicat 74 de decese în ultimele zile, în zece regiuni din Siberia, însă, potrivit Tayga.info, în realitate ar exista 90 de decese cauzate de COVID-19. 
 
Premierul rus şi-a reluat atribuţiile
 
Premierul rus Mihail Muşustin şi-a reluat toate atribuţiile marţi, după aproape trei săptămâni de la spitalizarea din cauza contaminării cu noul coronavirus, potrivit unui decret al Kremlinului, citat de AFP. Totalul contaminărilor cu noul coronavirus în Rusia s-a apropiat marţi de 300.000, autorităţile - care consideră că situaţia se stabilizează - înregistrând pentru a patra zi consecutiv un număr de noi cazuri sub pragul simbolic de 10.000, conform AFP. 
 
Potrivit cifrelor oficiale, 9.263 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore, ridicând la 299.941 totalul cazurilor de COVID-19 în Rusia, a doua cea mai afectată ţară din lume ca număr de contaminări după SUA. Premierul rus Mihail Mişustin a anunţat luni că Rusia a "oprit creşterea" numărului de infecţii. Rusia a înregistrat de asemenea 115 decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând până în prezent la 2.837.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: