De ce Rusia anunţă mai puţine decese de covid-19 decât alte ţări? Răspunsul Departamentului de Sănătate din Moscova

De ce Rusia anunţă mai puţine decese de covid-19 decât alte ţări? Răspunsul Departamentului de Sănătate din Moscova

FOTO TASS

Departamentul de Sănătate din Moscova a recunoscut că nu a înregistrat toate decesele legate de covid-19 şi a explicat de ce nu a făcut acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzat că ascunde numărul real al morţilor de covid-19, Departamentul de Sănătate din Moscova a răspuns că majoritatea deceselor nu pot fi legate de boala provocată de noul coronavirus, întrucât pacienţii se confruntau totodată cu diverse boli în fază terminală.

„În unele cazuri, este imposibil să punem decesele pe seama covid-19. În mai mult de 60% din cazuri, decesele au fost provocate de cauze alternative evidente, cum ar fi insuficienţa cardiacă, cancer în stadiul patru, leucemie sau alte boli incurabile”, se arată într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Potrivit ziarului „Novaia Gazeta”, numărul morţilor de covid-19 ar fi de trei ori mai mare decât cel furnizat de autorităţi.

Moscova a înregistrat 11.846 de decese în aprilie, cu 20% mai mult decât media ultimilor zece ani pentru această lună.

„Financial Times” estimează că numărul victimelor de coronavirus în Rusia ar fi cu 70% mai mare decât cel raportat de autorităţi.

Rusia a anunţat vineri alte 10.598 de contaminări cu noul coronavirus. Bilanţul s-a ridicat la 262.843, dintre care 2.418 fatale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: