De ce întârzie Vladimir Putin la întâlnirile oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierile preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sunt deja una din sursele de amuzament din rândul analiştilor, dar de indignare în rândul oamenilor politici nevoiţi să aibă întâlniri cu liderul de la Moscova.

Problematica legată de întârzierile lui Putin au reapărut în atenţia publică mai ales după ce l-a lăsat zilele trecute pe Papa Francisc să-l aştepte timp de 50 de minute înainte de a ajunge la întâlnirea de la Vatican, potrivit BBC.

Echipa care se ocupa cu protocolul la Vatican a aşteptat afară, în frig, pe liderul rus care a susţinut că a întârziat deoarece a fost ţinut pe loc de femeile care protestau în faţa hotelului unde era cazat, în semn de sprijin pentru membrele trupei Pussy Riot, arestate în Rusia.

Putin lăsat-o să aştepte şi pe preşedintele Coreei de Sud, Park Guen-hye, timp 30 de minute într-o întâlnire programată la Seul, tot în luna noiembrie, gest sancţionat de presa asiatică.

În mod ironic, un site rusesc, slon.ru, a postat un articol în care le răspundeau coreenilor că nu ar trebui să fie supăraţi pentru întârzierea de doar o jumătate de oră a lui Putin, aceasta fiind „ un semn de profund respect”.

O sursă apropiată de liderul de la Moscova a lansat informaţia că preşedintele rus întârzie deoarece „înainte de întâlnirile importante, verifică de cel puţin două ori sursele de informare” încercând să înţeleagă foarte bine situaţia prezentată.

Comentatorul politic Dmitri Abramov a declarat că întârzierile lui Putin sunt o reflecţia a modului în care vrea să fie perceput, faptul că „ocupă locul unui ţar” în lumea politicii mondiale, la fel ca liderii din perioada Imperiului Ţarist.

Fosta soţie a liderului de la Moscova, Lyudmila Putina, a afirmat, de asemenea, că preşedintele rus ajungea mai târziu şi la întâlnirile cu aceasta.  

Câteva din întârzierile celebre la întâlnirile oficiale sunt următoarele:

1. Întârziere de 14 minute la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a în 2003.

2. 40 de minute întârziere la întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel în 2012

3. Întârziere de aproape trei ore la întâlnirea cu secretarul de Stat american, John Kerry, pentru a discuta despre situaţia din Siria, în 2013.

4. La întâlnirea pentru discutarea problemei gazelor cu Viktor Ianukovici din 2012, Putin a întârziat patru ore deoarece s-a oprit să discute cu un prieten.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite