De ce i-au fost blocate conturile de Instagram şi Facebook liderului cecen Ramzan Kadîrov

De ce i-au fost blocate conturile de Instagram şi Facebook liderului cecen Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov nu se teme de crocodili

La doar două zile după ce a fost inclus pe lista persoanelor sancţionate pentru încălcarea drepturilor omului de către Statele Unite, conturile de Instagram şi Facebook ale preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov au fost suspendate. El denunţă influenţa Washingtonului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Informaţia despre blocarea conturilor preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov a fost confirmată de reprezentanţii Facebook.
 
"Confirmăm faptul că aceste conturi aparţineau acestei persoane sau erau administrate din partea acestei persoane, care este înregistrat în lista cetăţenilor de categorie specială şi interzise de către SUA şi asupra cărora activează sancţiunile comercial-economice impuse de SUA. În legătură cu acest fapt, Facebook are obligaţia juridică să dezactiveze conturile acestei persoane", a declarat facebook pentru publicaţia Vedomosti.
 
"Ei pot bloca paginile în reţelele de socializare, dar numele Ramzan Kadîrov nu îl vor bloca niciodată, nici ei, nici conducătorii lor", a comentat evenimentul Kadîrov, pe postul său de Telegram. Acesta a adăugat că nu va încerca să îşi restabilească paginile dezactivate.

Conturile lui Kadîrov au fost închise după ce acesta a fost inclus în "lista Magniţkii", în care, de obicei, nimeresc persoanele care ar putea avea de a face cu încălcarea drepturilor omului în Rusia, în opinia organelor de drept din SUA, a menţionat şi speakerul Dumei de Stat din Rusia, Veaceslav Volodin. 
 
Acum sângerosul lider cecen trebuie să fie frustra că nu-şi mai poate etala masculinitatea şi peterea prin intermediul acestor reţele sociale. Fotografiile liderului de la Kremlin călare, înotând, pescuind sau la manşa unui avion au facăt înconjurul lumii, dar mai puţini le-au văzut pe cele ale lui Ramzan Cadîrov puse de el pe Istagram sau Facebook în care vrea să se prezinte drept un războinic formidabil. Susţinătorii şi adversarii săi l-au putut vedea mângâind tigrul, sfidând un crocodil sau afişându-şi kalaşnikovul. 

Rusia cere explicaţii
 
Kadîrov a trimis un mesaj pe reţeaua Telegram în care acuză Washingtonul că se afla în spatele manevrei, înainte de a se prezenta drept un tată bun al popoarelor:
 
 "Ei au vrut să-mi provoace indignarea, dar au greşit, şi acesta este singurul lucru care mă satisface în legătură cu deciziile luate de Instagram şi de  Casa Albă. Am planificat deja să părăsesc această reţea. Dar aş putea să-mi dezamăgesc prietenii şi susţinătorii, având peste 4 milioane de abonaţi pe Instagram şi pe Facebook ".
 
În sprijinul lui Kadîrov a sărit Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicaţiilor, Tehnologiei Informaţiei şi Mass-media din Rusia) care a scris la Facebook.

Leonid Levin, şeful Comisiei pentru politica de informare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a ridicat posibilitatea deschiderii unei investigaţii pentru a stabili dacă această suspendare nu este de fapt "cenzură".
 
"Am prefera ca aceasta să nu fie o restricţie a libertăţii de exprimare şi de informare descrisă în mod repetat de diverşi activişti în domeniul drepturilor omului şi de reprezentanţi ai comunităţii care au sugerat că Facebook ar putea să abuzeze de dreptul său la restricţiona accesul la paginile anumitor utilizatori. "
 
Prezent pe mai multe reţele sociale, preşedintele Ceceniei a postat în mai multe rânduri pe conturile sale invective la adresa Statelor Unite şi laude pentru Vladimir Putin.
 
Kadîrov a anunţat lansarea unei noi reţele sociale, Mylistory, pe care va posta "toate ştirile importante, inclusiv fotografiile sau videoclipurile sale ". "pe această reţea, accesul angajaţilor din SUA este posibil numai cu aprobarea Ministerului de Externe al Rusiei şi a conducerii Ceceniei", a adăugat el.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările