De ce e cald la Moscova? Opinia halucinantă a unui deputat rus şi acuzaţia adusă SUA

De ce e cald la Moscova? Opinia halucinantă a unui deputat rus şi acuzaţia adusă SUA

FOTO EPA-EFE/ Maxim Şipenkov

Un deputat de la Moscova este convins că vremea neobişnuit de caldă din această iarnă în Rusia nu este o simplă întâmplare, ci o consecinţă a unui atac cu „arma climatică“ venit din partea Statelor Unite, transmite RIA Novosti, o agenţie de presă controlată de Kremlin.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ştim că ei (americanii, n. red.) au utilizat arma climatică în premieră în Vietnam. Dezvoltarea acesteia este în curs, cu toate că este interzisă“, a declarat Aleksei Juravliov pentru postul de radio „Govorit Moskva“.

Întrebat dacă Statele Unite ar folosi o astfel de armă împotriva Rusiei, el nu a exclus acest lucru.

Este posibil şi aşa ceva, întrucât America foloseşte astăzi tot ce se poate din domeniul tehnologiilor avansate“, a susţinut el.

Evgheni Tişkoveţ, expert la centrul de meteorologie „Fobos“, l-a contrazis pe alesul rus. „Prostii! Un nonsens“, a reacţionat acesta pentru ziarul „Komsomolskaia Pravda“, preluat de agenţia de presă Agerpres în pagina elecronică.

Tişkoveţ a amintit că Statele Unite au suferit anul trecut cele mai mari daune economice pe plan mondial din cauza anomaliilor hidrometeorologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: