Cum trece soldatul rus printr-un câmp de mine, fără probleme, cu ajutorul unui echipament revoluţionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flăcări, fum, explozii, costumul rezistă....În astfel de condiţii o tânără rusoaică a testat, trecând printr-un câmp de mine, noul echipament de protecţie rusesc numit Ratnik-2.

Victoria Kolesnikova, o tânără angajată a Institutului pentru Cercetare Ştiinţifică specializat în ingineria mecanică, îmbrăcată cu cel mai recent echipament de protecţie, Ratnik-2, a traversat un câmp de mine în timp ce acestea explodau sub picioarele ei, norii de fum o împiedicau să vadă pe unde merge, iar flăcările o înconjurau. 

Dar echipamentul inovator s-a dovedit a fi eficient, iar exploziile au lasat pe faţa tinerei doar câteva pete negre. Zâmbind, ea a ajunns la linia de sosire, şi-a îndepărtat casca, şi-a aranjat părul şi a a primit un buchet de flori.

Elementele echipamentului Ratnik-2 sunt testate de trupele ruse, inclusiv în Siria. A doua generaţie a sistemului se deosebeşte de cea anterioară în ceea ce priveşte greutatea,  nivelul îmbunătăţit de protecţie a vestelor antiglonţ, precum şi prezenţa sistemelor integrate de comandă radio şi de comunicaţie.

Echipamentul de luptă al soldatului viitorului, Ratnik, a fost testat şi în Siria, şi niciunul dintre elementele sale nu a fost scos din funcţiune, a declarat directorul general al companiei care-l produce.  

„Echipamentul a fost folosit de militari, în special în Siria. Am studiat foarte atent costumele purtate de soldaţi în focul luptei şi nu am găsit nici o urmă de perforare a elementelor de protecţie“, a spus Dmitri Semizorov, directorul general al Institutului pentru Cercetare în Mecanica de precizie .

Cu o greutate de 24 de kilograme, sistemul de luptă Ratnik de a doua generaţie cuprinde aproximativ cincizeci de elemente - arme de infanterie, muniţie, vestă antiglonţ, echipamente de comunicaţii şi navigaţie, alte dispozitive ce foloseşe tehnologii de ultimă oră.

Te-ar putea interesa şi:

Rusia militarizează puternic Arctica. Cum arată cea mai spectaculoasă bază militară rusă de la Polul Nord

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite