Crimă în stil mafiot la Moscova. Un oficial rus a fost împuşcat mortal în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
moscova crima

Un înalt responsabil al serviciilor de securitate din Caucazul rus, precum şi fratele lui au fost ucişi cu focuri de armă sâmbătă, la Moscova, au anunţat autorităţile judiciare ruse,informează agenţia TASS.

"Un necunoscut a tras în vestul capitalei asupra a doi oameni, dintre care unul era directorul Centrului de luptă împotriva extremismului din Republica Inguşetia", a anunţat Comitetul de anchetă moscovit într-un comunicat. Ambii au decedat la faţa locului, a precizat această sursă.

Ibragim Eldzharkiev, şeful departamentului Inguşetia al centrului anti-extremism din Ministerul rus de Interne, a fost împuşcat şi ucis la Moscova, a declarat sâmbătă pentru agenţia TASS o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă.

„Şeful departamentului pentru Inguşetia al centrului anti-extremism al Ministerului rus de Interne, Ibragim Eldzharkiev, a fost împuşcat mortal pe strada Academicianul Anokhin (în vestul Moscovei)", a declarat sursa.

Conform rapoartelor anterioare, focurile de armă au fost auzite în apropierea clădirii 2 de pe strada Academicianul Anokhin. Două persoane au fost ucise.

Potrivit unei surse TASS din cadrul agenţiilor de aplicare a legii, Eldzharkiyev a supravieţuit unei tentative de asasinat în ianuarie 2019, când maşina sa a fost atacată cu focuri de armă în timp ce se deplasa din Cecenia în Inguşetia. Trei poliţişti care se aflau în maşină au fost răniţi grav. Eldzharkiev nu fusese rănit.

Inguşetia, republică rusă din Caucaz, se învecinează cu Cecenia, care a fost în anii 1990 şi la începutul anilor 2000 scena a două războaie între Moscova şi o rebeliune separatistă care treptat s-a islamizat.

Centrele de luptă împotriva extremismului, care depind de Ministerul de Interne al Rusiei, sunt însărcinate în special cu combaterea terorismului în Federaţia Rusă

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite