Cosmonauţii ruşi nu vor să se vaccineze cu Sputnik-V împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmonauţi ruşi
Cosmonauţi ruşi

Cosmonauţii ruşi care vor decola pe 14 octombrie spre Staţia Spaţială Internaţională au declarat că nu doresc să se vaccineze cu singurul vaccin anti-covid disponibil pentru moment, cel produs chiar de Rusia, din cauza faptului că a fost testat insuficient.

"Cosmonauţii nu sunt liberi să ia singuri deciziile privind propria lor sănătate, medicii sunt cei care iau deciziile cu privire la vaccinare", a explicat la rândul său inginerul de bord al viitorului echipaj de pe ISS, Serghei Koud-Svertşov.

"Decizia de a recomanda vaccinarea cosmonauţilor va fi luată doar atunci când vaccinul va fi testat şi când va fi clar că este fiabil", a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oferit gratis vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia angajaţilor ONU, în cadrul unui discurs înregistrat prezentat marţi la ONU. Liderul de la Kremlin a pledat şi pentru un tratat internaţional pentru interzicerea armelor în spaţiu.

"Rusia este gata să furnizeze ONU toată asistenţa calificată necesară. În special, ne oferim să furnizăm gratis vaccinul nostru, pentru inocularea voluntară a personalului ONU şi al agenţiilor sale", a spus Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin a anunţat organizarea în viitor a unei "conferinţe online de înalt nivel cu participarea guvernelor interesate în cooperarea pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronaviruslui".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite